Ventspilī viesojās Tukuma, Engures un Jaunpils novada skolu vadītāji, kā arī Tukuma novada Izglītības pārvaldes pārstāvji, lai pieredzes apmaiņas braucienā iepazītos ar izglītības aktualitātēm Ventspilī – metodisko darbu skolās, skolotāju sadarbību un profesionālo pilnveidi skolās, Metodiskā dienesta darbību un digitālo prasmju attīstīšanu.

Ventspils Jaunrades namā notika viesu saruna un tikšanās ar Ventspils Izglītības pārvaldes pārstāvjiem un Metodiskā dienesta konsultantiem. Ventspils Izglītības pārvaldes vadītāja vietniece Inga Pāvula viesiem prezentācijā pastāstīja par rīcības programmām, kas tiek īstenotas Ventspils skolās, motivācijas programmu, Metodisko dienestu un tā darbu, kā arī par Edurio aptauju. Savukārt Ventspils Jaunrades nama direktore Daiga Silarāja pieredzes apmaiņas brauciena dalībniekus iepazīstināja ar Jaunrades namu un aicināja apmeklēt planetāriju.

Pēc tam notika ekskursija Ventspils Tehnikumā, bet Ventspils Digitālajā centrā viesi iepazinās ar piedāvājumu skolēniem, skolotājiem un pilsētas iedzīvotājiem.

Pieredzes apmaiņa noslēdzās Ventspils Jauniešu mājā, kur viesi iepazinās ar Jauniešu mājas darbību, kā arī dalījās iespaidos un secinājumos par dienā redzēto un uzzināto. „Iespaids par šo dienu ir brīnišķīgs. Jau plānojot šo braucienu, mēs zinājām, ka Ventspils daudz ir darījusi pedagogu kompetenču paaugstināšanā savās izglītības iestādēs. Mūs interesēja arī metodiskā darba organizācija, konsultatīvā dienesta darbs un kā tas tiek organizēts. Nodibinājām kontaktus ar Ventspils Izglītības pārvaldes vadītāju Aldi Slavinski, vadītāja vietnieci Ingu Pāvulu, Ventspils Digitālā centra un Ventspils Jauniešu mājas speciālistiem. Ļoti patika arī Ventspils Tehnikums. Uz Ventspili vienmēr ir patīkami atbraukt,” iespaidos dalījās Tukuma novada Izglītības pārvaldes vadītājs Normunds Rečs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: