Šonedēļ Ventspils pludmalē strādā speciāla tehnikas iekārta, kas, sijājot smiltis, attīra pludmali no kokiem, niedrēm, smilgām un atbrīvo no vētru, kā arī cilvēku radītiem atkritumiem.

Pludmales tīrīšanai nepieciešama īpaša tehnika, jo rudens un pavasara vētru laikā pludmalē tiek izskalotas niedres, aļģes, zari, kā arī dažādi citi atkritumi, kurus visus nav iespējams savākt ar rokām. Tāpat, ar sijātāja palīdzību tiks savākti cilvēku radītie atkritumi.

Izsijātās niedres un atkritumi no pludmales tiks izvesti, bet tīrākie oļi tiks izmantoti pludmalē vietās, kur nepieciešams ierobežot smilšu pārvietošanos, piemēram, ap pārģērbšanās kabīnēm, lai nodrošinātu to stabilitāti.

Smilšu sijāšanas darbus katru gadu, sākoties pludmales un peldēšanas sezonai, organizē p/i „Komunālā pārvalde”, bet tos nodrošina pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts”.

P/i „Komunālā pārvalde” aicina ne tikai paļauties uz atbildīgajām iestādēm, bet arī pašiem ventspilniekiem ar cieņu izturēties pret dabu un mūsu Zilā karoga pludmali, nemēslojot tajā, kā arī aizrādīt, ja to dara kāds cits pilsētnieks vai pilsētas viesis.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Ventiņheiteris 01.06.2016, 16:00:00

    Pēc nedēļas tāpat būs pilns ar pludmales apmeklētāju atstāto drazu - cilvēkiem jau "DNS iekodēts", ka, ja pēc manis kāds (muļķis) savāc, tad var mierīgi cūkoties.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: