Pasaulē populārākais tūrisma ekosertifikāts - Zilais karogs -, kas tiek plaši atpazīts gan iedzīvotāju, gan pašvaldību un vides institūciju vidū jau 18. reizi rotā Ventspils pludmali.

Zilā karoga pacelšanas svētkos notika grandiozs sporta un veselīga dzīvesveida pasākums - “Nikos Baltic Run” - Starptautiskais pludmales skrējiens. Pasākumā piedalījās "Ksenia Patokina Dance" deju studija, metālpūšamo instrumentu ansamblis „Ventspils Brass” un īpašais viesis - dziesmu konkursa “Eirovīzija 2016” finālists Justs.

„Zilā karoga” programma ir viena no piecām globālā Vides izglītības fonda (FEE International) programmām. Tā balstās uz 29 stingriem kritērijiem, no kuriem būtiskākie ir ūdens kvalitātes, vides informācija un izglītība, vides pārvalde un apsaimniekošana, kā arī pludmales drošība un serviss. Ventspils pludmale bija pirmā Baltijas valstīs, kura ieguva šādu statusu.

Zilā karoga pacelšanas svētkus finansiāli atbalsta Ventspils Pilsētas pašvaldība un Ventspils Brīvostas pārvalde.

Foto no Zilā karoga pacelšanas svētkie

Nikos Baltic Run Starptautiskā pludmales skrējiena foto

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Ventiņheiteris 06.06.2016, 12:25:08

    Kārtējā PR "pokazuha" - tas karogs negarantē lielāku drošību. Visā tā laikā tāpat vairāki cilvēki ir noslīkuši, cilvēki turpina vazāties pa pludmali ar suņiem (kaut gan tas ir aizliegts!) utt.

  • -1
    keda 06.06.2016, 14:53:23

    Zin, es nebrīnītos, ja tā bilde, kas ir profila, tiešām būtu heitera foto :D Tak tā par visu pukstot, noteikti visus matus un ne tikai sen jau zaudējis :D

  • 0
    žipčiks 07.06.2016, 08:50:29

    Par pludmali prieks! Lielākās problēmas ir tad,kad vējiņš iegriežās ziemeļ,ziemeļaustrums. Tad jūtam gaisa piesārņojumus,ko pilsētas uzņēmumi mums sniedz.

  • 0
    pasvaldibas.policija@ventspils.lv 13.06.2016, 08:56:01

    Katram cilvēkam un jo īpaši bērnu vecākiem, ik mirkli ir jādomā par drošību, tai skaitā pludmalē. Protams, “Zilā karoga” iegūšana pludmalē uzliek Pašvaldības policijas Glābšanas dienestam papildus atbildību, lai nepieļautu nelaimes gadījumus. Glābēji pludmalē ar pludmales apmeklētājiem veic liela apjoma darbu, skaidrojot, norādot, aizliedzot, jo īpaši “Peldēties aizliegts” un “Peldēties bīstami’ situācijās. Ļoti daudzi apmeklētāji pludmalē neievēro vai ignorē minētos norādījumus. Pludmales glābēju pamatuzdevums ir saskatīt bīstamību un šiem mērķiem Pludmales glābēji ir nodrošināti ar motorlaivu, peld zonas uzraudzībai un palīdzības sniegšanai ūdenī, ar profesionāliem binokļiem, ir novērošanas torņi. Ventspils “Zilā karoga” pludmale ir droša, uzraudzīta un pievilcīga, tādēļ to vasarā apmeklē simtiem tūkstošu apmeklētāju. Pludmales Glābēji ar savu rīcību katrā sezonā (no 15. maija līdz 15. septembrim) novērš 30-50 iespējamos nelaimes gadījumus, kas pamatā ir izveidojušies cilvēku vieglprātības, spēku pārvērtēšanas vai neuzmanības dēļ. Glābēji pievērš uzmanību arī pludmales kārtībai. Atrašanās ar suni pludmalē izteiktāki, ir laikā, kad nav peldsezona vai ārpus Pludmales glābšanas dienesta darba laika (plkst. 10.00 - 22.00). Peldsezonas laikā atrašanās ar suņiem pludmales zonā ir iespējama, bet pludmales glābēji to pamanot, novērš aizrādot vai izsauc Pašvaldības policijas patruļgrupu. Šajā gadā par atrašanos ar suņiem pilsētas pludmalē ir fiksētas 44 personas. Pašvaldības policijas darbinieki vienlaicīgi visur nevar būt klāt, tādēļ iedzīvotāju ierosinājumi un informācija mums ir svarīga, ko varat sūtīt uz e-pastu: pasvaldibas.policija@ventspils.lv vai par novērotiem pārkāpumiem zvanot uz tālruņa numuriem: 63680808; 28680808.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: