LBL bronzas fināla dramatiskā cīņā BK "Ventspils" viesos ar 98:95 pieveica "Liepāja/Triobet" komandu, tā sērijā panākot izlīdzinājumu 2:2. Jau šodien Ventspilī tiks noskaidroti LBL bronzas medaļu īpašnieki. Tiekamies hallē!

1. ceturtdaļa. Spēle iesākās līdzīgi kā pirms pāris dienām - pirmais punktus guva Andrejs Gražulis. Spēles sākumam tā arī bija vienīgā līdzība. Lai arī ventspilnieki vadībā turējās līdz 5:2, liepājnieki pretī lika piecus punktus pēc kārtas un jau 5:7. Vēl viena līdzība tomēr bija - tālāk rezervē atkal ir apsēdušies Viginss un Nikss... Ventspilnieku prāts tramīgāks kļuva divas minūtes pirms ceturtdaļas beigām, kad Ventspilī uzaugušais Toms Leimanis gūst piecus punktus pēc kārtas panākot Liepājai +7 pārsvaru (19:12). Bez minūtes pārtraukuma šādā reizē neiztikt... Nepalīdz, jo pirmās desmit minūtes tiek pabeigtas ar vtiem pašiem mīnusiem (19:26). Liepājnieki atkal laimi meklē tālmetienos - ceturtdaļā bijušiu precīzi 4 no 6 trejačiem, kamēr BK Ventspils iemetusi vien 2 no 7.

2. ceturtdaļa. Pagalam skarbs ir otrās cturtdaļas sākums. Mājinieki atkal gūst piecus punktus pēc kārtas un Muižnieks cer kārtību ievest ar kārtējo minūtes pārtraukumu. Ceturtdaļā nospēlēts vien pusotra minūti, bet rezultāts ir jau 19:31. Tūlīt pēc minūtes pārtraukuma laukuma saimniekiem arī +14, taču, kā teikts Divpadsmit krēslos, tad, slīcēja glābšana ir paša slīcēja ziņā - ventspilniekiem izdodas gūt astoņus punktus pēc kārtas (27:33). Nav ilgi jāgaida arī līdz neizšķirtam un tas tiek panākts ar Butjankova realizētajiem soda metieniem (38:38) un ceturtdaļā atlikušas turpat četras minūtes. Kur neizšķirts, tur arī vadība. BK Ventspils savu 16:0 izrāvienu pabeidza ar Gulbja diviem punktiem un jau 40:38. Ši pakaļdzīšanās un vadības atgūšana notiek pavisam īsā laikā - četru minūšu laikā. Puslaiku tomēr neizdodas pabeigt savā labā, taču arī 47:48 nav nekāda katastrofa.

3. ceturtdaļa. Trešajā ceturtdaļā notiek pamatīga virves vilkšana. Vadība mainās neskaitāmas reizes, neizšķirts vēl biežāk, bet nevienai komandai neizdodas iegūt lielāku pārsvaru par 3 punktiem. Ilgu laiku notika dancis ap šiem trim punktiem, līdz divas minūtes pirms ceturtdaļas beigām mājinieki ar soda metieniem tiek pie +4 (64:60). Šajā brīdī no tālās rezerves tiek piecelts Nikss, bet Viginss turpina sildīt sev atvēlēto rezervista vietu... Ceturtdaļa beidzas ar tai raksturīgo vienas komandas trīs punktu pārsvaru. Ar liepājnieku +3 (69:66).

4. ceturtdaļa. Mājiniekiem izdodas palielināt savu pārsvaru līdz +5 (71:66), taču ne uz ilgu laiku. Ar Lomaža aktivitātēm tiek atspēlēti četri punkti, taču par maz, lai kaut izlīdzinātu rezultātu. Toties Žaņa Peinera seši punkti viena uzbrukuma laikā pēc ilga laika atgūst ventspilniekiem vadību - 76:73. Vispirms 2+1, tad tehniskās piezīmes soda metiens, tad arī vēl divi punkti no spēles. To visu Peiners paspēja izdarīt 14 sekunžu laikā... Vienubrīd Gražuļa divi punkti dod ventspilniekiem jau +6 (83:77), taču tūlīt pat liepājnieki iemet trejaci (83:80) un jāspēlē nedaudz mazāk par četrām minūtēm. Kad Pitam iekrīt trīspunktnieks, kad Dīns mājinieku kļūdu pārvērš divos punktos, kļūst mazliet vieglāk - jau 88:80, bet spēlēt atlikušas 2:46 minūtes. It kā droša uzvara, taču 58 sekundes pirms pamatlaika beigām ir palikuši nieka +2 (95:93). 27 sekundes pirms pamatlaika beigām tas pats pārsvars (97:95) un pēdējā uzbrukuma tiesības ventspilniekiem. Pits neiemet pustālo metienu un nu jau pēdējais vārds pieder laukuma saimniekiem. Arī viņi neizmanto savu iespēju un pārkāpj noteikumus pret Ati. Viens precīzs un ar to arī pietiek laimīgai uzvarai!

LBL čempionāts. Fināls par 3. vietu. Ceturtā spēle
Liepāja/Triobet - Ventspils 95:98 (26:19, 22:28, 21:19, 26:32)
Ventspils: Dīns 25, Gulbis 21, Pits 16, Gražulis 9, Lomažs 8, Šeļakovs 8, Peiners 6, Ate 3, Butjankovs 2

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Ventiņheiteris 31.05.2016, 16:28:15

    Ziemeļrietumkrasta lūzeru brigāde pakāsīs ar 5 puktu starpību. Kruta halle un lielas algas, bet 0 motivācijas un spēles atdeves. Nakamajā sezonā algu vajag noteikt atkarībā no spēlē gūtajiem punktiem, citādi uzkačātie saņem piķi un laiž muļķi...

  • 0
    es 31.05.2016, 22:49:56

    Atradies te gaišreģis. ;)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: