Ventspils muzeja Livonijas ordeņa pilī 11. un 12. jūnijā notiks bruņinieku turnīrs Lilium Vindaviensis 2016’.

Livonijas ordeņa pilī šajā laikā jau trīspadsmito gadu ieradīsies viduslaiku cienītāji un cīnītāji, lai divas dienas piedalītos turnīrā Lilium Vindaviensis 2016’, kurā tiks izvēlēts brašākais seno cīņu klubs un ieroču nesējs.

Ventspils muzejs sadarbībā ar vēstures rekonstrukcijas klubu Comturia Wynda un daudziem bruņniecības atbalstītājiem – Ventspils pilsētu, AS Cēsu alus, kafejnīcu Ostas 23, tirdzniecības centru Baku un z/s Kalnarāji – gādās par to, lai sestdien un svētdien pilī skanētu izcilā viduslaiku mūzikas ansambļa Trakula mūzika, turnīrā piedalītos vēstures rekonstrukcijas klubi Livonensis, Lübeck, Rodenpois, Ugunszīme, Nirks (Igaunija), Excertitus Rigensis, Sv. Maurīcija rota, kā arī senās mūzikas grupa no Baltkrievijas, lai neviens nejustos noskumis šajos viduslaiku svētkos.

Sestdien, 11. jūnijā, plkst. 13 pilī sāksies bruņinieku turnīrs, par 14.–15. gs. skarbo noskaņu rūpēsies Brālis Ivars ar Piltenes mazbrāļiem un jaunu apmeklētāju simpātiju iekarošanas rīku – katapultu! Kalējs Jakubovskis liedinās aproces un rotas, podnieks ļaus izmēģināt kājas virpu, bet laikam atbilstošas darbnīcas un lielo Allium ampeloprasum L (puravu) zupu gādās Ventspils muzejs.

Svētdien, 12. jūnijā, no plkst. 13 āra pagalmā notiks ieroču nesēju turnīrs, kā arī visas dienas garumā sendienu noskaņu un dažādu rosību varēs izbaudīt pils pakājē, kur līdztekus rotām, rūceņiem, iluminācijām (viduslaiku grāmatu ilustrācijas) un rozēm priekš sirds varēs pārbaudīt arī savu atjautību viduslaiku spēlēs, ieklausīties Trakulas mūzikā, bet vispacietīgākie ap plkst. 15 – piedalīties salmu buhurtā (kopīgā cīņa).

Protams, jāņem vērā, ka 14.–15. gadsimta pulksteņiem bija tikai stundu rādītājs, un, ierodoties uz Lilium Vindaviensis, savs mūsdienu cilvēka dzīves ritms jāatstāj aiz pils vārtiem.

Ieeja: pieaugušajiem – 2,10 eiro vai 1,40 eiro + 70 ventu; skolēniem, studentiem, pensionāriem, uzrādot apliecību, – 1,10 eiro vai 0,60 eiro + 50 ventu; ģimenes biļete (2 pieaugušie + 1 līdz 5 bērni skolēnu vecumā) – 4,20 eiro vai 2,50 eiro + 170 ventu.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Inese Māla (Andruce) 10.06.2016, 11:36:06

    Tā kā laika apstākļi šobrīd mūs nelutina, gan bruņinieku turnīrs, gan radošās darbnīcas notiks Livonijas ordeņa pils iekšienē. Arī tirgotāji būs pārcēlušies uz pils telpām. Tā kā apmeklētāji var neuztraukties par lietu un vēju, bet komfortabli baudīt šāgada bruņinieku turnīru.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: