Pagājušajā ziemā zemledus makšķerēšana mūsu pusē piedzīvoja sen neredzētu ažiotāžu, tāpēc pat tika spriests par īpašu licenču ieviešanu, tomēr pagaidām šī nodarbe joprojām būs bez maksas.

Pērn bez mūsu pašu bļitkotājiem āliņģus urba arī lietuvieši, kuri arī sagādāja lielākās galvassāpes, jo ne tikai vilka lomus, bet arī krietni uzdzīvoja. Sakopjot apkārtni zemledus makšķernieku iecienītākajās vietās, tika piepildīti četrpadsmit 200 litru maisi, turklāt interesanti, ka no visām savāktajām tukšajām alkohola pudelēm tika divas bija Latvijas ražojuma, bet pārējas – lietuviešu.

Mūsu dienvidu kaimiņi vispirms lielā skaitā devās uz Liepāju, protams, arī tur aiz sevis atstājot atkritumu kaudzes, kas liepājniekiem galu galā apnikušas, tāpēc par iespēju bļitkot viņi sāka iekasēt naudu.

Doma par licences ieviešanu zemledus makšķerēšanai diennakts tumšajā laikā tika apspriesta arī Ventspilī. Savas pārdomas izteica šīs nodarbes entuziasti, sprieda speciālisti, bet galu galā viss palika pa vecam un īpaša samaksa par bļitkošanu Ventspilī pagaidām netiks iekasēta. Pagājušajā ziemā kārtības uzturēšanai uz Ventas nācās aktīvi pieslēgties arī pašvaldības policijai, kas sola to darīt arī šoziem.

„Nekādas īpašas akcijas nerīkosim, ja vien nebūs tādas nepieciešamības, bet kārtību, protams, kontrolēsim,” Ventas Balsij pastāstīja pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Arājs. Kaujas gatavībā esot arī komunālie, lai gan vēl nav lemts par konkrētiem darbiem, kas būtu darāmi zemledus makšķerēšanas sezonas laikā. „Šī tēma pagaidām vienkārši nebija aktuāla, jo laika apstākļi nelika domāt par bļitkošanas sezonu. Pagājušajā ziemā uzstādījām konteinerus un norīkojām cilvēkus, kas savāca atkritumus. Ja tas būs vajadzīgs, nebūs nekādu problēmu to nodrošināt arī šoziem,” skaidroja Komunālās pārvaldes direktora pirmais vietnieks Edgars Puriņš. 

Dažviet Latvijā kaislīgākie zemledus makšķerēšanas cienītāji jau izmēģinājuši šo ziemas izklaidi, un ir arī pirmie ielūzušie. Sinoptiķi sola, ka arī mūspusē turpinās pieturēties sals, tā kā ar ledu pārklāsies ne vien mazākās ūdenstilpnes, bet arī upes, kas nozīmē, ka drīzumā bļitkot varēs sākt arī uz Ventas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: