Sestdien, 4. decembrī, plkst. 17:00 MasterCard Baltijas Basketbola līgā viena no turnīra līderēm "Ventspils" vienība savā laukumā uzņems joprojām bez uzvarām spēlējošo "Valmieras" komandu.

Ja ventspilnieki izcīnījusi septiņas uzvaras deviņās spēlēs, tad Vidzemē situācija krietni vien citādāka - aizvadīti astoņi mači un pagaidām bez uzvarām. Nevienai citai komandai tik skābi nav klājies, tamdēļ arī valmierieši šobrīd ir pēdējie, bet decembrī visas iespējas to mainīt, jo jāaizvada piecas spēles, kas ir visvairāk starp visām komandām. Tiesa, jau pirmā pretiniece gana nopietna - pagājušās sezonas un arī šī brīža trešā labākā komanda "Ventspils".

Abas komandas tikās jau 3. novembrī Latvijas līgas turnīrā. Tovakar Ventspilī mājinieki jau no mača sākuma pārņēma vadību un izšķirošo pārsvaru ieguva pirmajā puslaikā. Mača beigās 69:55, visvairāk punktus ventspilniekiem sameta Rašāds Andersons - 14, bet par diviem mazāk Vladimirs Štimacs. Kopš tā laika kurzemnieki veiksmīgi sākuši FIBA Izaicinājuma kausu, izcīnot divas uzvaras pirmajās trīs spēlēs. Komandā vairs nav Štimaca, pārējie palikusi ierindā. Tiesa, pirmajā abu komandu mačā nespēlēja Česters Meisons, lai gan mačam bija pieteikts.

Lielākas pārmaiņas skārušas "Valmieru" - kluba vadība atbrīvoja Kasparu Ciprusu un Sandi Amoliņu, bet pievienojies Raimonds Gabrāns. Toreiz nespēlēja arī Jānis Kaufmanis, kurš tagad atgriezies ierindā pēc potītes savainojuma izārstēšanas. Arvien labāk komandā iejuties Pāvels Veselovs, ticis arī pie vērtīgākā spēlētāja balvas Latvijā. Interesanti, ka Gabrāns savās pirmajās divās spēlēs atdeva pa sešām piespēlēm, kas varētu būt vēl viena mazā intriga - vai savulaik Ventspilī spēlējušajam Raimondam tas izdosies arī šoreiz, varbūt pat izdosies pārspēt šo rādītāju?

Ja "Ventspils" izcīnīs uzvaru, komanda kļūs par turnīra tabulas līderi neatkarīgi no tā, kā beigsies otra sestdienas spēle starp Rīgas VEF un "Kalev/Cramo".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: