Ziemeļkurzemes kompetences centra infrastruktūras attīstības projekts virzās uz priekšu atbilstoši plānam, atklāj Ventspils Profesionālās vidusskolas projektu vadītāja Ineta Burceva.

Kompetences centra kompleksa tehnisko projektu izstrādājusi AS UPB, kas šīs tiesības ieguva, konkurējot ar 15 citiem pretendentiem, un līdz 29. novembrim turpinās projekta publiskā apspriešana. Uz tikšanos ar projekta pasūtītājiem un izstrādātājiem pilsētas domē bija ieradies diezgan kupls interesentu pulks – gan Profesionālās vidusskolas pedagogi un audzēkņi, gan iedzīvotāji.

UPB tehniskais risinājums ir interesants un laikmetīgs. Ieskatam par šīs firmas arhitektonisko skatījumu atgādināšu, ka mūsu novadā tā izstrādājusi Užavas alus darītavas ražošanas ēkas projektu.

Renovējot arodskolas veco ēku, uzceļot četras piebūves – auto, metālapstrādes, kokapstrādes darbnīcas un elipses formas ēdināšanas ēku ar mācību kafejnīcu – un dienesta viesnīcu 250 vietām, reģions iegūs modernu izglītības centru. Vienlaikus pilsēta – vesela kvartāla (Saules–Jūras–Dzirnavu iela) tranformāciju. Paredzēts labiekārtot teritoriju, izbūvēt autostāvvietas, ventspilniekus priecēs jauni apstādījumi un vēl viena strūklaka.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: