Niks Jansons, Emīls Bišofs un Gatis Gruntmanis – šie jaunie censoņi ir mūsu nākamie celmlauži Latvijas motosportā.

Latvijas motosportā ir divas nozīmīgas sacensības – Latvijas čempionāts un Superkausa izcīņa, kas notiek attiecīgi astoņos un sešos posmos. Jaunajiem sportistiem noteikti ir, kur sevi apliecināt, jo par maču trūkumu viņi nevar sūdzēties, tieši pretēji – vajadzīga liela izturība un gribasspēks.

Mūsu jaunie motobraucēji ir devuši priekšroku Superkausa izcīņas sacīkstēm; tajās MX 7+ klasē  ar 316 punktiem visaugstāko vietu kopvērtējumā (10.) izcīnīja Emīls Bišofs. Tikai nedaudz no viņa atpalika un 12. vietu ieguva Gatis Gruntmanis (302 punkti), bet 14. vietā finišēja Niks Jansons (252), kas nestartēja viena posma sacīkstēs. Savus spēkus Latvijas čempionātā izmēģināja arī Gatis Gruntmanis, kas startēja četros MX 50 posmos, kopvērtējumā ieņēmot 10. vietu, kā arī viena posma sacīkstēs MX 65 klasē, kopvērtējumā paliekot 28. Uzreiz aiz Gruntmaņa nākamo (29.) vietu ieņēma Emīls Bišofs, kas arī izmēģināja spēkus viena posma sacīkstēs. Katrā ziņā Ventspils motosportistiem lielākie panākumi vēl tikai priekšā un pēc tiem ejams tāls un grūts ceļš.

Niks Jansons atklāja, ka šī viņam bija pirmā īstā sezona motokrosā. «Sezona aizritēja veiksmīgi, piedalījos visos Superkausa posmos. Protams, bija arī dažas tehniskas ķibeles, kas neļāva izcīnīt augstākas vietās, bet ar to ir jārēķinās. Sezonas galvenais uzdevums bija tikt labāko divdesmitniekā visos posmos. Tomēr jau pirmajās sacīkstēs uzrādīju 12. rezultātu kopvērtējumā, un tas bija liels stimuls trenēties daudz cītīgāk un arī biežāk. Ar motosportu sāku nodarboties 10 gadu vecumā, kad tētis nopirka man 85 cm³ motociklu, ar ko braucu vēl šodien. Nākamajā sezonā centīšos tikt tuvāk labāko desmitniekam; šosezon Aizputes posmā man tas arī izdevās.»

Emīls Bišofs ar motosportu nodarbojas jau kopš piecu gadu vecuma. «Vispirms iemācījos braukt ar motociklu un tikai pēc tam – ar velosipēdu. 2009. gada sezonā izcīnīju Superkausa čempiona titulu 65 cm³ klasē. Šogad apvienotajā 65–85 cm³ klasē uzrādīju labāko sniegumu no 65 cm³ motociklistiem un ierindojos 10. vietā kopvērtējumā. Plāns bija iebraukt labāko sešniekā, taču niecīgais sezonas budžets liedza to īstenot. Esmu apņēmības pilns ziemā cītīgi trenēties, lai nākamajā sezonā ar 65 cm³ moci varētu sapurināt braucējus, kas brauc ar lielo motociklu. Ja būs sponsoru atbalsts, mēģināšu cīnīties arī par Latvijas čempiona titulu. Liels paldies maniem atbalstītājiem!»

Gatis Gruntmanis, tāpat kā Bišofs, ar motosportu nodarbojas kopš piecu gadu vecuma. «Šajā sezonā biju plānojis braukt gan LČ 50 cm³ klasē, gan Superkausa MX 7+ sacensībās. LČ diemžēl neizdevās piedalīties visu posmu sacīkstēs, jo pievīla tehnika. Ja atradīšu sponsoru, tad 2011. gadā startēšu abās sacensībās. Superkausa sacensībās nobraucu diezgan labi, tā ka esmu apmierināts. Jāpiebilst, ka šogad joprojām biju jaunākais Superkausa braucējs.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: