Ventspils pašvaldības iestāde p/i „Komunālā pārvalde” sadarbībā ar Latvijas Valsts mežzinātnes institūtu ''Silava'' 27. aprīlī Ventspils Kultūras centrā organizē semināru "Medības, resursu apsaimniekošana, organizācija un prakse, medījamo dzīvnieku skaita regulēšana, Āfrikas cūku mēris, lielo plēsēju populācijas stāvoklis, aizsardzības prasības un medīšanas nosacījumi Latvijā Ieroču aprites likums”.

Semināra dalībnieku reģistrācija sāksies no pulksten 10:45, bet jau pulksten 11. ar Meža programmu 2016 semināra dalībniekus iepazīstinās tās vadītājs Māris Liopa. No pulksten 11:10 par medībām, medību saimniecību, medību resursu apsaimniekošanu, medību vides ekonomiskiem un sociāliem aspektiem informēs dr. silv. Jānis Baumanis.

Vēlāk, no pulksten 12:45, semināra dalībniekus ar Latvijas Medniecības asociācijas īstenotajām aktivitātēm, atbalstu Latvijas medniekiem nacionālā un Eiropas Savienības līmenī, plānotajiem pasākumiem, meža dzīvnieku skaita regulēšanu, kā arī ar esošo situāciju un risinājumiem saistībā ar Āfrikas cūku mēri un citām aktualitātēm iepazīstinās Latvijas Mednieku asociācijas valdes priekšsēdētājs Haralds Barviks.

14:00 dr. Biol. Jānis Ozoliņš pastāstīts par lielo plēsēju populācijas stāvokli, aizsardzības prasībām un to medīšanas nosacījumiem Latvijā, bet dienas noslēgumā no pulksten 15:10 Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes KKP Licencēšanas un atļauju sistēmas biroja galvenais inspektors Lauris Arājs semināra apmeklētājiem stāstīs par ieroču aprites likumu un citām normatīvo aktu aktualitātēm, ieroču un munīcijas izmantošanas, pārvadāšanas un aprites noteikumu kontroli, kā arī nelikumīgu medību apkarošanu.

Dalība seminārā ir bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: