Ķesterciema Bušu karjerā norisinājās Baltijas un Latvijas čempionāta pirmais posms enduro motosporta disciplīnā Cross Country, kurā piedalījās arī ventspilnieks Alvis Kambuts.

Šajā posmā trasē devās 111 motosportisti no visām trim Baltijas valstīm. Sportistu vidū bija brāļi Jānis un Einārs Vinteri, Lauris Freibergs, Ivo Šteinbergs, Raimonds Baltgalvis. Lielajā kopvērtējumā par posma uzvarētāju kļuva Šteinbergs. Dakāras rallija un Latvijas enduro leģenda Jānis Vinters ieņēma ceturto vietu, bet Freibergs bija piektais. Alvim Kambutam spēcīgajā konkurencē 79. vieta, bet savā klasē 42 braucēju konkurencē viņš ierindojās 15.vietā.

Cross Country piedalās solo motocikli, sporta un pilnpiedziņas kvadri, bet sacensības notiek, izmantojot dabisko reljefu un mākslīgi veidotus šķēršļus. Trasē sastopami gan klasiskā motokrosa elementi, tramplīni un asi līkumi, gan smilšu, dubļu un meža posmi. Sacensības norisinās ar kopējo startu, bet braucieni ilgst pat līdz 2 stundām, kas atkarībā no sportista klases.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: