Ar finālspēlēm par 1. vietu un 3. vietu 2016.gada 30. aprīlī noslēdzies Latvijas 25. Maxibasketbola čempionāts. Ventspils veterāni šogad piedalījās sacensībās divās vecuma grupās K40+ un K45+ un abās izcīnīja čempionu titulu.

K45+ vecuma grupā ventspilnieki uzvarēja regulārajā čempionātā aiz sevis atstājot Jūrmala/Lapmežciems un DOKS Jelgava komandas. Kopā turnīrā piedalījās 7 komandas no dažādiem Latvijas novadiem. Līdz ar to 17.04.2016. BA „Turība” sporta zālē nācās sacensties pusfinālā ar ceturtās vietas ieguvējiem Ķekavu. Ventspilnieki kontrolēja spēles gaitu un uzvarēja 78:63. Rezultatīvākie šajā spēlē bija Aigars Bernāts, Andris Ziemanis ar 20 punktiem un Uģis Lasmanis 12. Fināls par 1. vietu norisinājās 30.04.2015. BA „Turība” sporta zālē. Ventspilnieki sacentās ar otrā pusfināla uzvarētājiem Jūrmala/Lapmežciems komandu. Mūsējiem izdevās izvirzīties vadībā jau ar spēles pirmajām minūtēm, un vadības groži netika atdoti līdz pat spēles beigu signālam. Uzvara tika izcīnīta visai pārliecinoši ar rezultātu 86:67. Finālspēlē neapturami bija Uģis Lasmanis, kurš guva 33 punktus un gandrīz tikpat pievienoja Aigars Bernāts – 32 punktus. Finālspēlē piedalījās vēl arī Andris Ziemanis, Artis Stūris, Imants Melkurts, Māris Ģipsers, Ģirts Reimanis, Aivars Strādnieks, Jānis Dārziņš un Egils Vītols. Sezonas gaitā nozīmīgu ieguldījuma panākuma kaldināšanā deva arī Andis Skutelis un Balvis Leimanis.

Arī K40+ vecuma grupā ventspilnieki uzvarēja regulārajā čempionātā aiz sevis atstājot DOKS Jelgava un Corporate Solutions no Rīgas. Kopā piedalījās 6 komandas no dažādiem Latvijas novadiem. 18.04.2016. pusfinālā ventspilnieki sacentās ar pagājušā gada čempioniem Price House no Rīgas. Uzvara bija pārliecinoša 96:66. Rezultatīvākie ventspilniekiem bija Māris Reinbergs ar 18 punktiem, Raimonds Zajacs ar 17 punktiem un katrs pa 16 punktiem pievienoja Uģis Lasmanis un Aigars Bernāts. Finālspēle norisinājās 29.04.2016. BA „Turība” sporta zālē. Ventspilnieki dominējā arī finālspēlē, kurā tika sagrauta DOKS Jelgava komanda ar rezultātu 85:59. Rezultatīvākie ar 19 punktiem bija Uģis Lasmanis un Māris Reinbergs, bet 16 punktus pievienoja Aigars Bernāts un 13 punktus Raimonds Zajacs. Finālā spēlēja arī Jānis Kaudze, Andris Ziemanis, Artis Stūris, Miks Jankovskis, Dainis Mārtinsons, Elvis Nelma. Panākuma kaldināšanā piedalījās arī Raitis Vēzītis, Ģirts Reimanis, Imants Melkurts, Jānis Dārziņš, Māris Ģipsers, Gints Grīnbergs.

Māris Reinbergs kļuva par 40+ vecuma grupas labāko trīspunktu guvēju, realizējot 33 metienus, bet ar 216 gūtajiem punktiem bija otrais rezultatīvākais spēlētājs grupā. Raimonds Zajacs ierindojās  trešajā vietā labāko trīspunktnieku realizētāju sarakstā. Savukārt Uģis Lasmanis kļuva par 45+ vecuma grupas labāko soda metienu izpildītāju, realizējot 39 soda metienus

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: