Kodīgā smaka, kas naktī izplatījās pilsētā un bija jūtama arī no rīta, nākusi no Ventspils naftas termināļa, kur tika pārkrauts benzīns. Jau naktī, kad uzņēmuma dispečera dienests saņēma sūdzības no iedzīvotājiem, pārkraušanas ātrums ticis samazināts.

Taču, sākoties darba dienai, iesaistījās arī Ventspils pilsētas domes Vides uzraudzības nodaļa, kā arī Ventspils reģionālās vides pārvaldes Kontroles daļas vadītāja Anna Adamsone. Tika panākta vienošanās vēl vairāk samazināt pārkraušanas ātrumu un veikt pastiprinātu kontroli tajos pilsētas rajonos, kas parasti tiek visvairāk apdraudēti, tostarp – Vasarnīcu ielas rajonā. Taču vēlāk Ventspils naftas kontaktpersona Elīna Dobulāne, atbildot uz portāla ventasbalss.lv jautājumu, informēja, ka SIA „Ventspils nafta” termināls” ir apturējis pārkraušanas darbus un veic lietas izmeklēšanu.

Ja pārkraušanai nelabvēlīgie laika apstākļi - bezvējš un augstā gaisa temperatūra, kas varētu veicināt intensīvā smaku izplatību, saglabāsies arī turpmākās dienas, Vides dienesta Kontroles daļas vadītāja aicina arī nakts laikā iedzīvotājus reaģēt, zvanot uz glābšanas dienesta tālruni 112 vai arī Ventspils pašvaldības policijai, kas tālāk sazināsies ar atbildīgajām personām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: