Abas Latvijas komandas vakar pārliecinoši sāka Pasaules šaha olimpiādi, pirmajā kārtā izcīnot uzvaras ar vienādiem rezultātiem 3:1.

Sieviešu izlase spēlēja pret Peru un pie pirmā galdiņa Danai Reizniecei – Ozolai pretī stājās lielmeistare no Peru ar reitingu virs 2400. Pārējās Latvijas izlases sievietes - Laura Rogule, Ilze Bērziņa un Katrīna Šķiņķe izcīnīja likumsakarīgas uzvaras pret reitingā ievērojami vājākām pretiniecēm.

Savukārt, vīriešu izlasē viss bija izdarīts, lai uzvarētu ar sausu rezultātu, bet vienā no partijām notika absolūts nelaimes gadījums – Toms Kantāns rupji kļūdījās un uzdāvināja pretiniekam punktu. Tomēr pats galvenais ir noticis – abas mūsu komandas ir izcīnījušas pirmas uzvaras. Reizniece – Ozola “Ventas Balsij” jau ieprieks atzina, ka spēle ar spēcīgo Peru izlasi nebūs viegla.

Otrajā kārtā šodien vīru komandai pretiniekos kaimiņi lietuvieši, kas starta sarakstā ieņem 47. vietu, bet dāmām jāspēlē pret Uzbekistānas komandu (46. starta numurs). Abām mūsu komandām baltie.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: