9. augustā plkst. 16.00 pop-up mākslas telpā „jūrK” (Jūrkalnes Tautas nama Izstāžu zālē) tiks atklāta jauno mediju mākslinieku apvienības “Trihars” izstāde „Marodatieri”.

Trešās un pēdējās šī gada mākslas telpas „jūrK” izstādes darbi veidoti, turpinot iesākto vadmotīvu – Jūrkalne, par kuru nerunā. “Trihars” izstādes mākslas darbi ir tapuši uz vietas Jūrkalnē – pētot vidi, vācot datus un “Trihars” raksturīgajā veidā vizualizējot un sonificējot tos, kā rezultātā informācija, kas mums ir līdzās ikdienā tiek atklāta jaunā kontekstā.

 

“Trihars” par izstādi Jūrkalnē: „Datu aizsardzība mūsdienās ir diezgan aktuāla tēma. Cilvēki reģistrējoties dažādām aplikācijām un sociālajiem portāliem, mēdz uztraukties par datu drošību, bet viņi nekad nenojauš, ka datu vākšana notiek citos veidos. Mūsu darbs uzskatāmā veidā parādīs, kā cilvēku datus var ievākt un izmantot viņiem par to nezinot.”

 

“Trihars” komandu veido Rihards Vītols, Kristaps Biters un Pēters Riekstiņš. Jauno mediju mākslinieku apvienība galvenokārt darbojas elektroniski eksperimentālās mūzikas jomā. Koncertu vidū ir gan Latvijas kultūras pasākumi( “iWeek 2014”, “Baltā nakts 2013”, “Skaņu Meža” ieskandināšana Esplanādē 2013 u.c.), gan Ungārijas mākslas festivāls “Island CQ”, “Raflost” festivāls Īslandē. Izglītību visi ir ieguvuši Liepājas Universitātes Jauno Mediju mākslas programmā un ārvalstīs.

 

Izstāde apskatāma no trešdienas līdz svētdienai no plkst. 11.00 līdz 19.00, kā arī svētdienās no plkst. 11.00 līdz 16.00.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: