Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Ronalds Zaķis no valsts čempionvienības "Ventspils" pārcēlies uz "VEF Rīga" komandu, informēja galvaspilsētas klubs.

Aizvadītajā sezonā Zaķis "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātā 28 spēlēs vidēji guva 13,7 punktus un izcīnīja 4,9 atlēkušās bumbas, savukārt Baltijas Basketbola līgā (BBL) viņa kontā 15 mačos vidēji 12 punkti un izcīnītas 5,5 atlēkušās bumbas. Basketbolists cīnījās arī Eiropas Izaicinājuma kausa turnīrā, kurā viņš aizvadīja 12 spēles, caurmērā katrā no tām gūstot 11,3 punktus un izcīnot 4,3 atlēkušās bumbas.

"Ronalda personā esam ieguvuši Latvijas valstsvienības līmeņa spēlētāju. Viņš ir atlētisks centrs, kas apveltīts ar spēcīgu ķermeni, kas mūsu komandai kalpos kā labs pastiprinājums garajā galā. Turklāt Ronalds ir pierādījis, ka joprojām spēj progresēt. Lai attīstība turpinātos, viņam šajā brīdī bija vajadzīgas pārmaiņas, ko pievienošanās "VEF Rīga" komandai spēj nodrošināt," paudis rīdzinieku galvenais treneris Nikolajs Mazurs.

Zaķis ir viens no "Ventspils" sporta internāta audzēkņiem un kopš 2002. gada bijis ventspilnieks, pārnākot no Kuldīgas bērnu un jaunatnes sporta skolas. Kopā ar "Ventspils" komandu viņš izcīnījis vienu Latvijas čempiona titulu.

"Man pašam ir liels prieks par pievienošanos "VEF Rīga". Esmu šajā komandā spēlējis jau iepriekš un par to laiku palikušas labas atmiņas. Paldies treneriem un kluba vadībai, kas mani izvēlējās. Vēlos arī teikt lielu paldies basketbola klubam "Ventspils" - spēlējot šajā klubā, esmu ieguvis ļoti daudz, un šī pieredze būs neatsverama manā turpmākajā basketbolista karjerā," citēts basketbolists.

Pašlaik 27 gadus vecais Zaķis savu karjeru Ventspilī sāka, spēlējot sporta skolas "Spars" komandā, bet vēlāk iekļuva "Ventspils Augstskolas" komandā. Vēlāk 2008. gadā viņš tika izīrēts "VEF Rīga" vienībai, bet, atgriežoties "Ventspils" komandā, kļuva par vienu no tās līderiem.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: