Dzimtsarakstu nodaļa informē, ka no 2013. gada 11. marta uz jaunas veidlapas tiek drukātas dzimšanas, miršanas un laulības apliecības.

Jaunā veidlapa ir A4 formāta ar krāsainu pamatni un dekoratīvu rāmi - zaļā krāsā dzimšanas apliecībai, sarkanā krāsā laulības apliecībai, melnā krāsā miršanas apliecībai - centrā izvietots Latvijas valsts ģerbonis.

 

Tiek uzsvērts, ka derīgas būs arī pēc 2013. gada 1. janvāra un līdz 2013. gada 10. martam izsniegtās apliecības un obligāti tās nav jāmaina pret jaunajām. Tomēr, ja persona vēlas pēc 2013. gada 1. janvāra un līdz 2013. gada 10. martam izsniegtās apliecības (baltās lapas) samainīt pret jaunā parauga apliecībām, to var izdarīt bez maksas, ja civilstāvokļa akts reģistrēts un pirmreizējā apliecība izsniegta no 2013. gada 1. janvāra līdz 2013. gada 10. martam.

 

Persona par to raksta attiecīgu iesniegumu un nodod Dzimtsarakstu nodaļai sākotnēji izsniegto apliecību. Savukārt, ja persona sākotnēji izsniegto apliecību nevar uzrādīt (jo tā ir pazaudēta, bojāta, iesniegta citur utt.), un vēlās saņemt apliecību atkārtoti, jāmaksā valsts nodeva 1 Ls apmērā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: