Šodien valdība par Ekonomikas ministrijas (EM) pārstāvi Ventspils ostas valdē apstiprināja Igoru Ļaško.

Ekonomikas ministrs nolēma ierosināt atbrīvot no Ventspils ostas valdes locekļa amata pašreizējo ministra izvirzīto pārstāvi Antonu Vjateru un viņa vietā iecelt Ļaško.

Vjaters ostas valdē tika apstiprināts 2009. gada 8. maijā. Taču ekonomikas ministrs ir nolēmis izvirzīt citu pretendentu Ventspils ostas valdes locekļa amatam.

Kā liecina Ļaško CV, viņš patlaban pilda AS "Ventspils Grain Terminal" tehniskā direktora pienākumus, pirms tam no 1998. gada līdz 2011. gadam viņš bijis AS "Ventspils Tirdzniecības osta" valdes loceklis, savukārt no 1991. gada līdz 1992. gadam bijis Ventspils transporta prokurors. Ļaško ir padomju laikā Latvijas Universitātē iegūts maģistra diploms tiesību zinātnēs.

Šī gada sākumā Ļaško tika iecelts "Ventbunkera" padomē kā Ventspils uzņēmējam Oļegam Stepanovam piederošās "Topmar Baltic Investment" pārstāvis.

Valdība šodien atbrīvoja arī jauniecelto satiksmes ministru Anriju Matīsu no Ventspils ostas valdes locekļa amata un šajā amatā iecēla Kasparu Ozoliņu.

Ozoliņš patlaban jau darbojas kā VAS "Latvijas Dzelzceļš" viceprezidents iepirkumu un projektu vadības jautājumos un ir satiksmes ministra padomnieks. Iepriekš viņš bijis arī starptautiskās lidostas "Rīga" valdes loceklis.

Tāpat valdība akceptēja, ka Ozoliņš drīkst savienot Ventspils ostas valdes locekļa amatu ar satiksmes ministra padomnieka amatu un VAS "Latvijas Dzelzceļš" viceprezidenta amatu.

Valdība arī atbrīvoja Matīsu no Liepājas speciālās ekonomiskās zonas valdes locekļa amata.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: