Lai salīdzinātu, kāds ir mikroklimats renovētā un nerenovētā daudzdzīvokļu ēkā, piesaistot SIA "Ekodoma" ekspertus, turpmākās divas nedēļas tiks veikts četru dzīvokļu monitorings jeb novērošana.

Telpu mikroklimata monitorings tiek veikts Lielajā prospektā 22 un Lielajā prospektā 24, kopumā četros dzīvokļos – divos, kur uzstādīti jaunie logi un divos, kur logi nav mainīti. Telpās uzstādīti sensori, kas monitoringa laikā vāks datus par gaisa temperatūras izmaiņām telpā, telpas relatīvo mitrumu, kā arī CO2 koncentrāciju telpā. Par optimāliem iekšējā gaisa komforta parametriem ir pieņemti: temperatūra robežās no +20 līdz +24oC, relatīvais mitrums no 40 līdz 60% un CO2 saturs ne vairāk kā 1000 ppm nosacītās vienības.

 

Šāds monitorings nepieciešams, lai pārliecinātos par energoefektivitātes pasākumu lietderību, noskaidrotu, kādu ietekmi uz gaisa kvalitāti atstāj ēku siltināšanas process un, kādas rekomendācijas būtu jāizstrādā dzīvokļu īpašniekiem, un telpu lietotajiem, lai nodrošinātu optimālu mikroklimatu telpas.

 

Tāpat mikroklimata monitorings jau divus gadus tiek veikts arī visās Ventspils izglītības iestādēs, pašvaldības iestādēs, piemēram, Ventspils pilsētas sociālajā dienestā, pašvaldības policijā u.c., kur tas ir obligāts nosacījums.

 

Ievāktie dati par abām mājām, izglītības iestādēm un pašvaldības iestādēm tiks analizēti un prezentēti energoefektivitātes seminārā, kas notiks Ventspilī šā gada 14.martā Ventspils Augstskolā. Semināru rīko Ventspils pilsētas pašvaldība sadarbībā ar SIA "Ekodoma". 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: