Sestdien slēpošanas kalnā „Lemberga hūte” pulcēsies Baltijā labākie snovbordisti un frīstaila slēpotāji. Iemesls ir nopietns – Latvijas čempiona noteikšana un Aivara Lemberga sarūpēto naudas balvu izcīņa.
Šis pasākums ir tradicionāls, taču šogad ievērojami audzis sacensību līmenis. Pirmo reizi Baltijas valstu vēsturē sacensības tiek iekļautas arī Pasaules Snovborda tūrē (World Snowboard Tour), pirmo reizi „Lemberga hūtē” noskaidrosim Latvijas Čempiona titula ieguvējus, kā arī šogad ir nebijuši liels Aivara Lemberga naudas balvu fonds, kas nu jau sasniedzis 3100 latus. Naudas balvas tiks sadalītas šādās dalībnieku grupās: snovbordā – junioru, OPEN, PRO un sieviešu, bet frīstaila slēpošanā – junioru un vīriešu grupās.
 
Šogad skatītājiem sacensības vērot būs divreiz aizraujošāk, jo nebijis notikums ir arī tas, ka balvas A.Lembergs ir sarūpējis ne tikai dalībniekiem, bet arī skatītājiem. Balvu ieguvēji tiks noteikti loterijas veidā apbalvošanas laikā. Sestdienas, 16. februāra, sacensību programma:
11:30  kvalifikācija;
16:00  fināli;
18:00  Nauda pret triku;
19:00  apbalvošana.
 
Laiku sadalījums var mazliet mainīties, tas ir atkarīgs no sacensību dalībnieku skaita. Skatītājiem visinteresantāk būs vērot fināla braucienus, kā arī sacensības „Nauda pret triku”, kur dalībnieki centīsies izpildīt pēc iespējas interesantākus šova elementus. Sacensībās varēsim vērot Latvijas izlases snovbordists Jāni Sarānu un Tomu Petruseviču, kurš tikko Eiropas Kausa posmā izcīnīja 3. vietu un tas ir augstākais latviešu sasniegums. Sacensībās piedalīsies arī Eduards Lansmanis, kas ir viens no labākajiem frīstalai slēpotājiem Latvijā, kā arī Lietuvas un Igaunijas labākie sportisti.
 
Dalībnieku cīņas spars nerims arī svētdien, 17. februārī, jo otrajā dienā notiks sacensības slēpošanas frīstailā un snovbordā „Burton Rookie Tour”. 
 
Šāds divu dienu pasākums Baltijā notiek tikai vienu reizi sezonā un tieši Ventspilī, šīs ir arī lielākās sacensības šogad Latvijā, tāpēc nepaliec mājās un nāc vērot Baltijas labāko sportistu sniegumu un iespējams tiksi arī pie pārsteiguma balvām.
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: