Kurzemes pilsētu vidū Ventspils ir atpazīstamākā Igaunijas ceļotāju vidū, šādu atziņu guva Ventspils tūrisma informācijas (TIC) centra darbinieki starptautiskās tūrisma izstādes „Tourest 2013” laikā.

Ceļotāji ar lielu interesi uzņēma ziņu, ka pērn atklātajā Ventspils virtuālajā vēstniecībā www.visitventspils.com radītā iespēja pelnīt ventus un saņemt par tiem atlaides tūrisma objektos, joprojām darbojas un uzņem apgriezienus.

 

Apmeklētāji atklāja, ka par Ventspili uzzinājuši no laikrakstā „Postimees” ievietotās Ventspils avīzes vai pamanījuši krāsainos Ventspils banerus portālā www.delfi.ee. Tieši portālā kādas Tallinas pensionāru biedrības aktīviste uzzinājusi, ka Ventspils ir atzīta par vienu no senioriem draudzīgākajām pilsētām Eiropā un izteica vēlēšanos apskatīt to jau šovasar. Kā pastāstīja sirmā kundze, vēl vairāk šo pārliecību stiprināja iegūtā informācija par ziedu paklāju festivālu, daudzajiem pilsētas parkiem un dārziem, Amatu mājas un Piejūras Brīvdabas muzeja piedāvājums, un iespēja izmantot oriģinālo atlaižu sistēmu ar ventiem.

 

TIC darbinieki ar interesi uzņēma informāciju par to, kā Igaunijā valdība atbalsta skolēnu ekskursijas, katra mācību gada beigās piešķirot līdzekļus klases ekskursijai. Ekskursijas finansiāli atbalsta arī vecāki, dodot iespēju bērniem iegūt jaunas zināšanas un pieredzi. Skolotāja atzina, ka Ventspils piedāvājums skolēniem ir ļoti saistošs, jo daudzi tūrisma un atpūtas objekti ir piemēroti dažāda vecuma skolēniem, ir iespēja ar pilsētu iepazīties jau iepriekš un nopelnīt ar ventiem piedāvātās atlaides.

 

Jau otro vasaru uz Ventspili plāno doties vēsturnieks, ceļotājs un Bradt ceļveža pa Baltijas pilsētām (Bradt Guide to Baltic Cities) autors Neils Teilors (Neil Taylor), kurš pieaicināts par lektoru divu kruīza kuģu pasažieriem, kas šovasar piestās Ventspilī. Pieredzējušais ceļotājs interesējās par jaunumiem Ventspilī, jo līdzīgā braucienā devies jau pērn.

 

Individuālie ceļotāji labprāt izstādes laikā rezervētu naktsmītnes par speciālām cenām. Tas jāņem vērā arī Ventspils naktsmītņu īpašniekiem, sagatavojot speciālus piedāvājumus izstādēm, ko TIC darbinieki ir gatavi izplatīt.

 

Ventspils TIC darbinieki ar piedalīšanos „Tourest 2013” ir ļoti apmierināti, jo šogad izstāde bija labi apmeklēta. Jau pirmajās divās dienās „Tourest 2013” apmeklētāju skaits pārsniedza pērnā gada visas izstādes apmeklējumu, sasniedzot 28 tūkstošus interesentu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: