Šorīt visā Latvijā līst vai krīt slapjš sniegs, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Lai gan šonakt visaukstākais - mīnus 14 grādi - bijis Latvijas galējos austrumos - Rēzeknē, Alūksnē un Gulbenē, valsts rietumos - Liepājā, Rucavā - nakts bijusi virs nulles grādu atzīmes, un gaisa temperatūra sasniegusi plus vienu, plus divus grādus.

Tai pat laikā citā Latvijas rietumpuses pilsētā - Ventspilī - naktī bija mīnus 9 grādu auksts.

LVĢMC šīs krasās temperatūras svārstības skaidroja ar to, ka šaurās zonās Latvijā ieplūda siltās gaisa masas.

Šorīt gaisa temperatūra visā Latvijas rietumdaļā jau ir plusos, bet austrumos vēl ir nelieli mīnusi: Daugavpilī ir mīnus 4 grādi, Rēzeknē, Ludzā - mīnus 5 grādi.

Visā Latvijā šodien gaisa temperatūra gaidāma no plus 1 (austrumos) līdz plus 6 grādiem (jūras piekrastē).

Rīt gaidāmi līdzīgi gaisa apstākļi kā šodien - lietus, slapjš sniegs, naktī nedaudz piesals un uz ceļiem veidosies apledojums - gaisa temperatūra būs no mīnus 2 līdz plus 3 grādiem, dienā - no nulles līdz plus pieciem grādiem.

Šorīt braukšanas apstākļus uz valsts galvenajiem, reģionālajiem un vietējiem autoceļiem apgrūtina aizputinājumi un apledojuma veidošanās, informē VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) Satiksmes informācijas centrs.

Ceļi tiek tīrīti un kaisīti, taču brāzmainā vēja un puteņa laikā brauktuves ātri kļūst sniegotas. Iespējami lauzti, krituši koki uz brauktuves, kas var kavēt satiksmi, informē LVC.

Rīgas apkārtnē, kā arī Ainažu, Siguldas, Valmieras, Daugavpils, Bauskas, Jelgavas un Ventspils virzienos braukšanas apstākļi apgrūtināti visā ceļa posma garumā. Vietām snieg, putina un līst lietus. Brauktuves sniegotas un apledojušas. Ceļš tiek tīrīts un kaisīts ar pretslīdes materiāliem.

Liepājas virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi, izņemot posmā Grobiņa - Liepāja. Vietām līst lietus un veidojas apledojums. Brauktuves, kur tas ir nepieciešams, tiek tīrītas un kaisītas.

Pa reģionālajiem un vietējiem autoceļiem sniegs, putenis un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu visā Latvijā. Autoceļi sniegoti un vietām apledojuši, brauktuves tīra un kaisa. Pārvietojoties pa lauku ceļiem, jābūt īpaši uzmanīgiem, jo to caurbraucamība līdz sniegputeņa beigām netiek garantēta.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: