Teātra namā „Jūras vārti” norisinājās Ventspils Augstskolas apbalvošanas ceremonija „Gada Balva 2012”, kurā godināti tie Ventspils Augstskolas pasākumi un cilvēki, kurus varētu dēvēt par paraugiem nākamajam gadam.

Katru gadu tiek noskaidroti ieguvēji 7 nominācijās: „Gada pirmkursnieks”, „Students humors”, „Gada students”, „Gada pasniedzējs”, „Gada pasākums”, „Gada ķeza” un „Gada labvēlis”.

„Gada pirmkursnieks 2012” titulu ieguva ventspilnieks Mikus Ciemits, kurš jau no pirmajām dienām augstskolā iesaistījās Studentu Padomē, līdzdarbojās pasākumu organizēšanā un citu pirmkursnieku vidū īpaši izcēlās ar vienmēr pozitīvo noskaņojumu, vairojot prieku augstskolas telpās.

Kā „Students humors 2012” tika apbalvots Kārlis Sergijevskis. Iepriekš intervijā pats Kārlis minēja, ka vairāk tic pasaules galam, nekā šīs nominācijas iegūšanai. Kā iemeslu var minēt, ka viņu humors pavada visu laiku un pats to vairs nemana, tomēr studenti to ir spējuši novērtēt.

Aplausiem skanot, uz skatuvi tika aicināta „Gada studente 2012” Inta Lapsiņa. Inta ļoti daudz savu pozitīvismu, mērķtiecību un enerģiju ir veltījusi, lai augstskolniekiem studentu dzīve būtu neaizmirstama. Vadot Studentu Padomes Kultūras un sporta komisiju, pasākumu programmu šogad ir papildinājuši daudzi jauni pasākumi. Tieši viens no tiem šogad saņēma apbalvojumu „Gada pasākums 2012” – Nakts orientēšanās, kas pulcēja 12 komandas, tas ir, 72 dalībniekus.

Novērtējot mācīšanas mākslu, kā „Gada pasniedzējs 2012” tika godināts Juris Žagars, Ventspils Augstskolas Informācijas tehnoloģiju fakultātes asociētais profesors. Vienmēr pozitīvais un humora devas apveltītais pasniedzējs katru dienu sastopams ieintriģēts, ar neapslāpējamu vēlmi iemācīt studentiem ko jaunu ar piemēriem no dzīves.  

Katru gadu Ventspils Augstskolas vadība izvēlas „Gada labvēlis 2012” nominācijas ieguvēju. Pēc četru gadu pārtraukuma balvu un pateicību saņēma Olimpiskais Centrs „Ventspils”. Augstskolas rektors Jānis Eglītis atzina, ka šajā gadā ir bijušas daudzas organizācijas, kuras pretendē uz šo balvu. Olimpiskā Centra „Ventspils” valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis pateicības runā Ventspils Augstskolu nodēvēja par makšķernieku, kas ir noķērusi zelta zivtiņu un var ievēlēties trīs vēlēšanās, kuras tiks izpildītas.

Augstskolas dzīve nav iedomājama bez dažādām ikdienas ķezām. Iespējams nākošgad par „Gada ķezu 2013” tiks nominēts fakts, ka šogad otro gadu pēc kārtas nomināciju saņēma „Interneta problēmas dienesta viesnīcā”, lai arī pagājušo gadu, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājam Aivara Lemberga kungam dzirdot par šādu studentu sūdzību, tika piešķirts papildus finansējums, lai to atrasinātu. Protams, ar naudu jau problēma uzreiz netiek novērsta, tādēļ šis jaunās sistēmas ieviešanas gads līdz veiksmīgai darbībai sagādāja arī sarežģījumus. Visdrīzāk nākamā gadā studentiem interneta problēma būs aizmirsta.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: