Turpinot projekta Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta realizāciju, piektdien pašvaldības SIA ŪDEKA svinīgi parakstīja būvdarbu līgumus par maģistrālā ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūvi Ventspilī 2012. un 2013. gadā.

Trīs ceturtdaļas darba padarīts

Kopš ūdenssaimniecības attīstības projekta trešās kārtas būvdarbu uzsākšanas 2010. gada rudenī līdz 2011. gada nogalei jau īstenoti 75% no kopējām projekta aktivitātēm. Maģistrālais ūdensvads un kanalizācijas tīkls rekonstruēts 7,5 kilometru garumā, bet 20 kilometru garumā izbūvēti jauni tīkli. Tādējādi apgūts 61% jeb 5,3 miljoni latu no kopējām projekta izmaksām. Projekta īstenošana plānota līdz 2013. gada rudenim. Tā galvenais mērķis ir ūdenssaimniecības sistēmas sakārtošana Ventspils pilsētā un pieejamo pakalpojumu nodrošināšana maksimāli lielam iedzīvotāju skaitam, veicot esošo ūdensvada un sadzīves kanalizācijas tīklu rekonstrukciju un tīklu paplašināšanu.

 

Tīkla izbūve turpināsies

Tiesības veikt ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūvi Eiropas Savienības Kohēzija fonda līdzfinansētajā projektā Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izsludinātajā publiskā iepirkuma konkursā 2012. gadā ieguva SIA VIA un SIA Variants, bet 2013. gadā – SIA Ostas celtnieks un pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts. Projekta būvuzraudzību nodrošinās personu grupa Lakalme/Aqua-Bramis.

2012. gadā paredzēta jaunu tīklu izbūve 10 ielu posmos privātmāju rajonos: pilsētā – Žāžciemā (trīs posmos) un Pārventā – Zaķciemā (septiņos posmos). Aprīlī darbi tiks uzsākti trīs ielu posmos – Sārnates ielā (no Medus ielas līdz Tērauda ielai), Rūjienas ielā (no Kurzemes ielas līdz Mednieku ielai) un Mālu ielā visā tās garumā. Savukārt Medus ielā (no Pulkveža ielas līdz Sārnates ielai), Ābolu ielā (no Pulkveža ielas līdz Dobeles ielai), Iecavas ielā, Arāju ielā (no Iecavas ielas līdz Arāju ielai nr. 28), Abavas ielā, J. G. Stendera ielā un Šķērsu ielā ūdensvada un kanalizācijas tīkla izbūve tiks uzsākta maijā un jūnijā.

Tādējādi, izbūvējot maģistrālo ūdensvada tīklu ar kopējo garumu 3,2 kilometri un sadzīves kanalizācijas tīklu 2,6 kilometru garumā, jau šogad iespēju pieslēgties centralizētai ūdenssaimniecības sistēmai un saņemt kvalitatīvu dzeramo ūdeni iegūs 81 mājsaimniecība. Savukārt 2013. gadā plānoti būvdarbi sešos ielu posmos un vienā kanalizācijas kolektorā māju iekškvartālā.

Plašāka informācija par ielu posmiem, kuros projektā Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta paredzēta ūdensvadu un kanalizācijas tīklu izbūve un rekonstrukcija 2012. un 2013. gadā, pieejama ŪDEKAS mājaslapā www.udeka.lv, sadaļā ES projekti.

Ielas sakārto kompleksi

Lielākais Ventspils pilsētas iedzīvotāju ieguvums, realizējot šo projektu, ir kvalitatīvs dzeramais ūdens no krāna un iespēja sadzīves kanalizāciju novadīt kopējā kanalizācijas tīklā, tādējādi veicinot arī apkārtējās vides saudzēšanu. Projekta īstenošanas rezultātā centralizēti ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumi būs pieejami aptuveni 93% ventspilnieku (pašreiz centralizēti ūdensapgādes pakalpojumi ir pieejami 91%, bet kanalizācijas pakalpojumi – 89% iedzīvotāju). Šis pieaugums tiks sasniegts, jo plānota jaunu ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūve pilsētas privātmāju rajonos Gāliņciemā, Kurpniekciemā, Žāžciemā, Krēķciemā, Čikstiņciemā, Jāņciemā un Zaķciemā.

Savukārt Ventspils pašvaldības vadības mērķtiecīgā pieeja pilsētas sakārtošanā un p/i Komunālā pārvalde realizētais projekts Ielu infrastruktūras attīstība Ventspilī, II kārta nodrošina kompleksu ielu būvdarbu veikšanu, proti, vienlaikus maģistrālā ūdensvada un kanalizācijas tīkla izbūvei tiek veikta arī ielu seguma atjaunošana, nomaļu un apgaismojuma sakārtošana un citi labiekārtošanas darbi.

FOTO: Pēc līguma parakstīšanas ar būvniekiem SIA ŪDEKA valdes priekšsēdētājs Edgars Daugelis (pirmais no labās) viņiem novēlēja vieglu grunti un izteica cerības uz veiksmīgu sadarbību, lai galarezultāts priecētu gan pašus, gan ŪDEKAS klientus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: