Ventspils Digitālais centrs aktīvi iesaistās Eiropas e-Prasmju nedēļas norisē, kuru Latvijā koordinē Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

Ikdienas dzīve šobrīd bez zināšanām informācijas un komunikācijas tehnoloģijās (IKT) praktiski nav iedomājama, e-prasmes kļuvušas par būtisku dzīves sastāvdaļu. Pašvaldības darbiniekiem un uzņēmējiem tās nodrošina veiksmīgu un efektīvu organizatorisko pasākumu izpildi, pedagogiem sekmē izglītības kvalitātes paaugstināšanu, jauniešiem paver jaunas karjeras iespējas, darba meklētājiem nodrošina konkurētspēju un priekšrocības darba tirgū.

E-prasmju nedēļas laikā no 26. līdz 30. martam būs pieejami izglītojoši pasākumi dažādām mērķauditorijām – uzņēmējiem, pedagogiem, skolēniem, vecāka gadagājuma cilvēkiem, lai motivētu viņus apgūt, pilnveidot un pielietot e-prasmes. Prezentācijas, semināri, konkursi un konsultācijas būs pieejamas bez maksas Ventspils Digitālajā centrā, Galvenajā bibliotēkā, Pārventas bibliotēkā, 2. pamatskolā un 4.vidusskolā.

E-prasmju nedēļas programma pieejama šeit.


No pirmdienas līdz trešdienai portālā www.piesledzieslatvija.lv un Ventspils Digitālajā centrā uz lielā ekrāna būs vērojamas tiešraides no Eiropas Savienības mājas, kurā notiks tematiskās konferences. Tostarp E-prasmju nedēļas atklāšanas konferencē paredzēts Teletilts ar reģionālajiem partneriem, kur par aktualitātēm Ventspilī stāstīs arī Digitālā centra direktors Egons Spalāns.

Interesentiem, kuri vēlas iegūt apliecinājumu savām datorprasmēm, E-prasmju nedēļas laikā Ventspils Digitālajā centrā iespējams iegādāties ECDL vai E-Citizen eksaminācijas kartes par īpašām cenām, lai tuvākajā laika periodā nokārtotu eksāmenus. Pirms eksāmeniem ieteicams novērtēt savas e-prasmes ar IT barometra palīdzību. Šogad pirmo reizi zināšanas droša interneta lietošanā iespējams novērtēt ar e-Guardian IKT drošības barometru un testu.

Latvijā E-prasmju nedēļa tiek organizēta jau trešo gadu. To atbalstītāju pulks ar katru gadu palielinās. Ventspils Digitālais centrs aicina Ventspils pilsētas un novada iedzīvotājus būt atsaucīgiem, piedalīties E-prasmju nedēļas pasākumos, gūt jaunas zināšanas un reģistrēties kā e-Prasmju nedēļas dalībniekam digitālajā skaitītājā, kurš darboties no 26. līdz 30.martam.

Papildus informācija Ventspils Digitālajā centrā vai zvanot pa tālruni 63607607.

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: