SIA “ŪDEKA” Notekūdeņu attīrīšanas iekārtu (NAI) kompleksā arī šajā vasarā plānoti dažādi modernizācijas darbi. Šobrīd uzsākta aerācijas baseinu iztukšošana, lai jau nākamajā nedēļā varētu veikt baseinu difuzoru membrānu un kondensāta mehānisma nomaiņu.

NAI kompleksā tiek nodrošināta pilna cikla pilsētas saimniecisko un uzņēmumu rūpniecisko notekūdeņu attīrīšana atbilstoši normatīvo aktu prasībām. Notekūdeņu attīrīšana notiek videi draudzīgi - ar īpašu baktēriju palīdzību. Aerācijas difuzoru membrānas ir paredzētas, lai baseinos esošos notekūdeņus bagātinātu ar skābekli, kas nepieciešams baktēriju dzīvotspējai un funkcionēšanai. Jaunās membrānas nodrošinās vienmērīgāku skābekļa sadali un ļaus ātrāk nodrošināt baktērijām piemērotāku vidi. Tāpat mehānismu nomaiņa ļaus samazināt arī elektrības patēriņus, kas ir īpaši nozīmīgi laikā, kad energoresursu cenas būtiski pieaug. Remontdrabus plānots pabeigt četru nedēļu laikā.

Ventspils NAI komplekss tika nodots ekspluatācijā 2005.gadā, tādēļ, lai nodrošinātu iekārtu darbības nepārtrauktību, uzlabotu kompleksa darbības efektivitāti un energoefektivitāti, pašvaldības SIA “ŪDEKA” katru gadu veic dažādus atjaunošanas un modernizācijas darbus. Vēl šajā vasarā kompleksā plānots nomainīt divus gaisa pūtējus. Savukārt energoefektivitātes projekta ietvaros NAI teritorijā līdz 2022.gada beigām tiks izbūvēta viena saules paneļu eletrostacija ar jaudu 0,165 MW, bet kanalizācijas sūkņu stacijā Muitas ielā 4 tiks nomainīti divi kanalizācijas sūkņi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: