Šā gada oktobrī noslēdzās ūdenssaimniecības sakārtošanas darbi Robežu ielā posmā no Graudu ielas līdz Rotas ielai. Izbūvētajiem kanalizācijas un ūdensvada tīkliem mājsaimniecības pieslēguši jau 37 iedzīvotāji, kas ir puse no šajā ielā plānotā iedzīvotāju skaita.

Vairāki Robežu ielas attiecīgā posma iedzīvotāji aptaujas anketās norādījuši, ka pieslēgumu izbūvētajiem centralizētajiem tīkliem organizēs nākamgad, un tādā gadījumā šis būs viens no pozitīvākajiem Eiropas Savienības fondu apguves piemēriem, kad sniegtās iespējas tiek izmantotas simtprocentīgi.

Tīklu paplašināšana Robežu ielā 2018. gadā tika veikta Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētajā projektā Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, VI kārta nr. 5.3.1.0/16/I/005, kopā izbūvējot jaunus kanalizācijas tīklus 1,4 km garumā un ūdensvada tīklus 1,1 km garumā. Tika izbūvēta arī jauna kanalizācijas sūkņu stacija un atjaunots asfaltbetona segums virs kanalizācijas tīkliem.

Šajā projektā 2017. gadā veikta arī ūdensvada un kanalizācijas tīklu paplašināšana/pārbūve Mazajā Priežu ielā un Uzvaras ielā, ūdensvada un kanalizācijas tīklu paplašināšana Zaķu ielā un kanalizācijas tīklu paplašināšana Tērvetes ielā.

Kopējās projekta Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, VI kārta izmaksas ir 895 511 eiro, t.sk. Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdz­finansējums attiecināmajām izmaksām – 335 472 eiro, pārējās izmaksas sedz pašvaldības SIA ŪDEKA. Pavisam projekta VI kārtā 2 gados kanalizācijas tīkliem pieslēgušies jau 108 jeb 83% no plānotā iedzīvotāju skaita (130 iedzīvotāji).

Pašvaldības SIA ŪDEKA aicina iedzīvotājus arī no citiem pilsētas rajoniem, kuru mājsaimniecībās vēl netiek izmantotas centralizētās ūdenssaimniecības sistēmas priekšrocības, vērsties uzņēmuma Tehniskajā daļā, lai atrastu vispiemērotāko risinājumu pieslēguma izveidei. Uzņēmums atgādina, ka samaksu par pieslēguma izveidi ir iespējams veikt pa daļām ar termiņu līdz diviem gadiem.

Pašvaldības SIA ŪDEKA Tehniskā daļa atrodas Talsu ielā 65, 2. stāvā, tālr. 63607286.

Lasi vēl

Komentāri (12)

  • -3
    anticenzors2 18.12.2018, 05:31:08

    Kam naudu nav,kur likt?
    Varbūt akas ūdens nav gana labs un atejas bedri slinkums pašiem izsmelt?

  • -10
    Nif nifs 18.12.2018, 09:28:52

    Tev skauž vai kā? Pats arī smel? Diez vai.

  • -1
    Nah Nahs. 18.12.2018, 11:11:55

    Nif nifam.
    Es domāju,ka par skaudību runāt šeit nevietā.Drīzāk vajadzētu apskaust tos retos privātmāju īpašniekus,kuri vēl nav nonākuši pašvaldības uzņēmumu žņaugos.
    Par ūdeni-ja akā tas neizsīkst pat karstā vasarā,tad kāda joda pēc jāpieslēdzas ūdensvadam?Varbūt cilvēku slinkums rada tieksmi pēc ērtībām,par kurām,protams,jāmaksā.

  • -11
    Pašvaldības SIA "ŪDEKA" 18.12.2018, 11:40:33

    Iedzīvotāji, kuri izmanto lokālās ūdens ieguves vietas un no izlietotā ūdens un kanalizācijas atbrīvojas, izmantojot nosēdbedres, iespējams, neaizdomājas, ka centralizētie pakalpojumi nodrošina ne tikai ērtības, bet lielā mērā ir saistīti arī ar veselības drošības un vides piesārņojuma jautājumiem. Piemēram, ja dzeramā ūdens avots ir sekli (līdz 10 m) izbūvēta grodu aka vai spice, ir pamatots risks, ka viss, kas nonācis zemē tuvākajā apkārtnē (mazdārziņa mēslojums, ķimikālijas, pesticīdi, lietusūdens u.c.), var nonākt arī dzeramajā ūdenī.

    Nopietns drauds nekvalitatīvam un veselībai nedrošam ūdenim ir arī pārāk mazs attālums starp lokālo ūdens ieguves vietu un netīro ūdeņu izliešanas vietu un kanalizācijas aku, jo pastāv iespēja piesārņojumam nonākt dzeramajā ūdenī. Iemesls nelabvēlīgu baktēriju saturošam ūdenim var būt arī nelielais ūdens patēriņš, kā rezultātā ūdens sastāvas. Šāda piesārņota un nekvalitatīva ūdens lietošana uzturā var izraisīt vai veicināt veselības problēmas.

  • -2
    Mikss 18.12.2018, 15:28:49

    cienījamā Ūdeka kad Jums sāksies tehnoloģijas laikmets un izbeigsiet mānīt Ventspils iedzīvotājus ar saviem rēķiniem ? Es Jūs noteikti apciemošu pēc Jaunā gada.

  • -2
    Mikss 18.12.2018, 17:49:05

    Man atkārtot jautāumu ja Jums nebija skaidrs no vienas reizes?

  • -1
    Freds 19.12.2018, 10:42:36

    Mikss - man ar netapa skaidra tava sāpe, iespējams tāpēc tev arī neviens neatbild.

  • 0
    Reptīlis 18.12.2018, 14:07:47

    PSIA ŪDEKA zināšanai, piesārņojums izplatās arī dziļākos zemes slāņos. Apmēram 1 m gadā. Tātad OGSILA dziļurbumus , kas ir ap 60 m dziļi, sasniedzis pirms 60 gadiem radītais piesārņojums.

  • -5
    Pašvaldības SIA "ŪDEKA" 19.12.2018, 09:41:19

    Gan pazemes ūdens ņemšanas vietā Ogsils, gan Dzeramā ūdens attīrīšanas stacijā ir hermētiska sistēma, turklāt par tīrā, dabīgā un veselībai drošā Ventspils dzeramā ūdens kvalitāti iedzīvotāji ik nedēļu var pārliecināties, iepazīstoties ar publiski pieejamiem ūdens analīžu rādītājiem (analīzes katru piektdienu tiek publicētas mājaslapā www.udeka.lv).

    Lai saglabātu augstos ūdens kvalitātes standartus, tiek īstenots dzeramā ūdens kvalitātes monitorings – Dzeramā ūdens atdzelzošanas stacijā attīrītā un uz pilsētu padotā ūdens analīzes uzņēmuma laboratorijā tiek veiktas KATRU DIENU, pilsētas tīklu ūdens paraugu analīzes – reizi ceturksnī, bet reizi gadā tiek pārbaudīti visi artēziskie urbumi. Regulāri tiek veikts arī auditormonitorings, ko īsteno Veselības inspekcija. Ventspils centralizētā ūdens analīžu rādītāji kopš 2005. gada, kad tika izbūvēta Dzeramā ūdens atdzelzošanas stacija, ir nemainīgi augsti, tie pat ir būtiski labāki par pieļaujamajām normām.

  • -2
    Mikss 18.12.2018, 16:19:37

    Ūdeka palika kurla kad runa iet par rēķiniem un ka viņi melo ar tiem Ventspils iedzīvotājiem.

  • -4
    Pašvaldības SIA "ŪDEKA" 19.12.2018, 09:45:51

    Pēc Jūsu sniegtā komentāra nav saprotams, par ko tieši ir runa un kāds ir Jūsu jautājums. Lūgums precizēt jautājumu, vai arī, kā jau to minat - apciemojiet mūs kādā no klientu pieņemšanas vietām un izrunāsim Jums interesējošos jautājumus klātienē.

    Lai jauks svētku gaidīšanas laiks!

  • 0
    Mikss 19.12.2018, 11:38:30

    Es noteikti pie Jums ieradīšos ar visiem rēķiniem un to kā Jūs uzrādījāt ka nav samaksāts it kā :) Gatavojiaties nepatikšanām ākstu kantori.Viss samaksāts un vēl tika prasīts tik pat. :) Fin policija Jūs apciemos arī ;) Pielec?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: