Baltijas Basketbola līgā BK Ventspils basketbolisti neizmantoja iespēju jau pilnīgi oficiāli nodrošināt vietu izslēgšanas mačos, savā laukumā dramatiska mača galotnē ar 87:89 piekāpjoties Pieno žvaigzdes un jautājumu par ceturtdaļfinālu atliekot vismaz līdz sestdienai.

Lai jau vienu kārtu līdz regulārās sezonas beigām nodrošinātu vietu ceturtdaļfinālā, ventspilniekiem savā laukumā bija jārevanšējas Pieno žvaigždes komandai, taču tas neizdevās. Ventspilnieki atkal apliecināja, ka labi nospējot tikai daļu no mača, uzvaru izcīnīt nevar, sevišķi, ja pretī labi organizēts sāncensis. Kā pa viļņiem aizvadījuši pirmo puslaiku, tā izskaņā laukuma saimnieki tomēr izrāva viena punkta pārsvaru – Džamars Jangs pēc caurgājiena pēc caurgājiena atspēlēja bumbu Stīvenam Grejam, kurš bija precīzs no tālās distances, panākot 41:40.

Pēc atpūtas BK Ventspils basketbolisti laukumā darbojās pārāk miegaini un lēni, ļaujot sāncenšiem veikt izrāvienu 10:2 un pēc tam arī panākt desmit punktu pārsvaru. Tomēr bez trillera arī šoreiz neiztika (trešais nedēļas laikā!). Kopējām pūlēm, vispirms jau ieslēdzot lielākos apgriezienus aizsardzībā, ventspilnieki spēja panākt izlīdzinājumu un pat tikt pie divu punktu pārsvara. Tomēr 4,6 sekundes līdz mača beigām Gundaram Vētram un Ko bija jādomā, kā tikt galā ar divu punktu deficītu. Bumba tika nogādāta Grejam, kurš pat tika tīri labas metiena pozīcijas, taču saminstinājās un bumba lidoja grozam secen – šoreiz galotnē zaudējums 87:89.

Līdz ar to domas par sāncenšiem ceturtdaļfinālā jāatliek vismaz līdz sestdienai, kad pie mums ciemosies Kedainiai/Triobet. Nosacījumi vecie – uzvaram un esam labāko astotniekā. Tieši Kedaiņu vienība ir vienīgā, kura vēl var izmest ventspilniekus no piecinieka, taču tādā gadījumā jāuzvar ar +10, jo viesos BK Ventspils uzvarēja  84:74, lai gan četras minūtes līdz mača beigām bija arī +19.

Ventspils – Pieno Žvaigzdes (19:24, 22:16, 23:30, 23:19)
Ventspils: Jangs 20, Meiers 13, Bērziņš 11, Abernetijs 10, Grejs 9, Zaķis 8, Diane 6, Strēlnieks 6, Vilards 4

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: