Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Mazmeitu vēlas apbedīt dzimtenē

Tūlīt apritēs mēnesis, kopš Lielbritānijā mirusi 13 gadu vecā ventspilniece Ieva. Vecmāmiņa cenšas savākt naudu, lai atgādātu mazmeitas mirstīgās atliekas uz Ventspili.

Sievieti uz ielas sakož suns

Ventspilniecei Irinai vakara pastaiga ar sunīti beidzās slimnīcā. Iemesls – cita suņa uzbrukums.

2.lpp. Viedoklis: „Domāju, tātad esmu! ”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka

«Inovācijas ir ekonomiskās attīstības nākotne. Savukārt, radošums un zināšanas ir tās cilvēka kvalitātes, kas inovācijas rada. Ražošanas iekārtas un nauda vien kā kapitāls savu gadsimtiem ilgo galveno lomu ir nospēlējusi. Tagad, lai tām būtu vērtība, klāt jāliek jaunas idejas. » 

3.lpp.

Spriež par inovācijām Baltijā

Uz semināru Ilgtspējīga un integrēta Baltijas valstu pētniecības un inovāciju telpa Ventspils Augstskolā (VeA) pulcējās Baltijas valstu parlamentārieši.

Reisam prasmīga un kompetenta vadība

Latvijas labāko uzņēmumu vadītāju sarakstā iekļautas Ventspils reisa galvenās personas.

 

4.lpp. Kriminālziņas. Patēva slepkavam bargs sods

13 gadu cietumsodu Kurzemes apgabaltiesa piespriedusi ventspilniekam Dainim Pūrim, kurš vainojams sava patēva nāvē. Mazāks sods piemērots viņa līdzdalībniekam.

Vekseļu lietā nosacīti sodi

Ventspils tiesa trim apsūdzētajiem tā saucamajā vekseļu un divu māju izkrāpšanas lietā piespriedusi nosacītus cietumsodus.

Nevienlīdzīgā cīņā trīs pret vienu

Trīs jaunieši apsūdzēti par bijušā pašvaldības policijas darbinieka piekaušanu. Incidents noticis pirms pusotra gada 31. augusta vakarā pie kāda veikala Lielajā prospektā.

5.lpp. Kultūra. Brīvību mīloša franču rakstniece

Franču rakstniece Džuljeta Martina vēlas, lai francūži labāk iepazīst Raini, bet latvieši – Marselu Prustu. Rakstnieku mājā Džuljeta pēta Prusta saraksti viņa dzīves pēdējos četros gados.

Izstāde Rotas un portreti

Galvenajā bibliotēkā rīt atklās izstādi Rotas un portreti. Greznumlietas darinājusi Egija Straujuma, portretus – vietējās mākslinieces un fotogrāfes.

Kaļinka atklāj talantu ikvienam

Tautas instrumentu orķestri Kaļinka uzskata par Ventspils 3. vidusskolas un visas Pārventas lepnumu. Pagājušās nedēļas beigās unikālais orķestris, kurā spēlē audzēkņi bez muzikālās izglītības, nosvinēja savu 20 gadu jubileju.

6.lpp. Sports. Baltijas Ekspresim uzvara pagarinājumā

Rietumu līgas turnīrā grūtu uzvaru izcīnījuši Baltijas Ekspreša basketbolisti, kas savā laukumā tikai mača pagarinājumā ar 96:91 apspēlēja piektajā vietā esošo Tukuma sporta skolas komandu.

Frisbijisti – trešie un ceturtie

Noslēgusies Latvijas Frisbija čempionāta telpās regulārā sezona, kurā trešo vietu vīriešu konkurencē izcīnīja Ventspils komanda Flying Worms, bet sieviešu vienība Hands Up finišēja uzreiz aiz labāko trijnieka.

7.lpp. Brīvbrīdim. Iz pagājības...

Pirms... 85 gadiem

1927. gads. Dzīvs mironis priekšnamā. 11. marta vakarā dežurējošais kārtībnieks Paegļa tējnīcas priekšnamā uz grīdas atradis guļam kādu nepazīstamu vīrieti, notraipītu ar asinīm. Nogādāts policijas iecirknī, tas izrādījies par kādu Frici D. no Kustes ciema. D. izrādījās tik stiprā mērā piedzēries, ka nevarēja atminēties, pie kādiem apstākļiem viņš notraipījies ar asinīm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: