LBL čempionātā pie 12. uzvaras tikuši BK Ventspils basketbolisti, kas viesos spraigā mača galotnē ar 83:82 apspēlēja Vlamieras spēlētājus.

entspilnieki mačam bija pieteikuši labāko sastāvu, līdz ar to debiju LBL piedzīvoja Mamadi Diane, kurš devās laukumā jau starta pieciniekā. Pirmos divus grozus mačā guva Artūrs Bērziņš, un ventspilnieki jau no pirmajām minūtēm spēles grožus paņēma savās rokās. Kad mačā bija spēlēts nedaudz vairāk par četrām minūtēm, mājinieki pieprasīja pirmo minūtes pārtraukumu – BK Ventspils bija vadībā 15:5. Pirmo ceturtdaļu viesi noslēdza savā labā 27:15, bet tieši Diane bija rezultatīvākais šajās desmit minūtēs, turklāt savus desmit punktus viņš bija guvis, grozā raidot visus izmestos metienus.

Otrajā ceturtdaļā ventspilnieki turpināja attālināties, neskatoties uz to, ka Gundars Vētra pamatīgi rotēja ar sastāvu. Nepilnas trīs minūtes līdz puslaika beigām Dāvis Lejasmeiers ar diviem soda metieniem pirmo reizi panāca 20 punktu pārsvaru (46:26). Tiesa atlikušajā laikā uz pusi vairāk punktu guva laukuma saimnieki, samazinot laukuma saimnieku punktu deficītu – 51:36 pēc pirmā puslaika.

Pēc pārtraukuma ventspilnieki drīz vien panāca vairāk nekā 20 punktu pārsvaru (51:39) un... iemiga. Laukuma saimnieki, neskatoties uz lielajiem mīnusiem, turpināja spēlēt ātri un apņēmīgi, kamēr BK Ventspils darbojās individuāli, kas labumu uzbrukumā nedeva. Viesu spēli neuzlaboja ne maiņas, ne minūtes pārtraukums, mājinieki apgriezienus nenometa, pēc Jēkaba Rozīša tālmetiena tiekot viena metiena attālumā – 63:60. Arī trešā ceturtdaļa noslēdzās ar precīzu trīnīti mājinieku izpildījumā (Artjoms Butjankovs) – vien 67:65 BK Ventspils labā.

Ceturtā ceturtdaļa sākās ar precīzu Stīvena Greja metienu, bet nākamie seši punkti jau bija mājinieku rēķinā. Ventspilniekiem nācās vien sasaukt minūtes apspriedi... Pēc tās viesiem izdevās atkal pārņemt vadību, taču tālāk par četriem punktiem tikt neizdevās, bet mača beigas izvērsās tiešām dramatiski. Sākoties pamatlaika pēdējai minūtei Ingus Bankevics ar tālmetienu atkal vadībā izvirzīja mājiniekus (80:79), bet tūlīt pat Diane atbildēja ar diviem soda metieniem.

41 sekundi līdz mača beigām pluss 1 valmieriešiem sarūpēja Jānis Porziņģis, bet BK Ventspils uzbrukums beidzās ar Sema Vilarda precīzu metienu. Mājiniekiem savam uzbrukuma vēl bija 16 sekundes, taču laukuma saimnieki labi izmantoja situāciju, ka vēl nav savākta piezīmju norma. Trešais noteikumu pārkāpums gan jau bija lieks, un 1,8 sekundes līdz pamatlaika beigām uz soda metienu līnija stājās Džejs Lukass. Vidzemnieku leģionārs garām meta abus sodiņus, valmierieši tika pie vēl viena sarežģīta tālmetiena, kurš bija pagalam nesekmīgs - LBL līderiem uzvara 83:82.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: