3. martā no plkst. 12.00 līdz 15.00 Ventspils muzejā Livonijas ordeņa pilī – Princešu un pirātu diena.

Jau trešo gadu marta pirmajā sestdienā Ventspils muzejs izlemj doties ceļojumā, turklāt, kopā ar bērniem. Šādiem ceļojuma svētkiem ierosme nākusi no Japānā pazīstamās Meiteņu dienas, kas tiek svinēta trešā mēneša trešajā dienā un šīs dienas centrālais notikums ir hina matsuri (leļļu festivāls).

Šajā dienā tiek veidota leļļu parāde, kas attēlo Heijanas laikmeta (8.-12.gs.) imperatora galmu un tā interjera elementus. Savukārt, pērn Ventspils muzejs kopā ar svētku viesiem pa nelielu lodziņu ielūkojās Spānijā, lai kopīgi baudītu kakao smaržu, darinātu rozes un vēdekļus, un ieklausītos kastaņetēs.

Šogad savās iedomās ceļosim uz Itāliju, notverot Venēcijas karnevāla atskaņas, iepazīstot maskas un to prototipus- tradicionālā itāļu teātra - comedia del’Arte personāžus, renesanses laikmeta dižvīra Leonardo da Vinči mašīnas, Murano salas stiklinieku mantojumu - stikla pūšanu un, mazliet mežonīgākā noskaņā, vicinot pašdarinātu pirātu karogu, meklējot pilī paslēptos dārgumus vai tiekot pie paša lietas romiešu monētas.

Pasaules skanīgāko valodu palīdzēs sadzirdēt Itāļu valodas un kultūras studija Avanti un Ventspils Mūzikas skolas audzēkņi. Neapolitāniešu un sicīliešu tarantellu ritmos iejutīsies horeogrāfijas ansambļa Konfetti dejotāji, bet karnevālisko noskaņu palīdzēs radīt Jaunrades nama Modes teātra dzīvās lelles. Pils galerijās darbosies radošās darbnīcas, kurās gan demonstrēs kādu smalku meistarstiķi, gan varēs arī līdzdarboties. Bet mazu gabaliņu no daudzveidīgās itāļu virtuves varēs saost apelsīnu sukādes smaržās un pilskroga Melnais Sivēns ceptajā vēl siltajā ciabatta. Arrivederci!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: