Ventspilī slēpošanas kalnā „Lemberga hūte” tika aizvadītas ikgadējās un prestižās sacensības „Burton Rookie Tour. Tās pulcēja 50 snovbordistus no Igaunijas, Latvijas un Lietuvas.

Labākie Baltijas snovbordisti cīnījās par vērtīgām Burton balvām Ls 800 vērtībā, kā arī Ride In Baltics tūres ieskaites punktiem. Līdz šim pasākumā drīkstēja piedalīties braucēji līdz 19 gadu vecumam, bet šoreiz tika izveidota speciāla 18+ Open grupa, līdz ar to Ride In Baltics tūre varēja iekļaut šīs sacensības savā kalendārā kā RIB Tour Stop 4, divu zvaigžņu Slope Style sacensības.

Dalībniekus laika apstākļi nelutināja, bija brāzmains vējš un slapjš sniegs, bet tas nebūt neaizkavēja braucējus rādīt izcilus trikus. Pozitīva mūzika radīja īsto atmosfēru un visi izbaudīja pasākumu.

Finālu pirmajā braucienā lielākā daļa braucēju krita, kā rezultātā īpaši svarīga bija profesionalitāte un spēja parādīt savu meistarību otrajā finālbraucienā. Tomēr arī šeit vairāki favorīti pieļāva kļūdas un nespēja iekļūt godalgoto trijniekā.

Burton Rookie Tour ir ikgadējs pasākums, kas vieno Baltijas jaunos ekstrēmo sporta veidu cienītājus ar mērķi attīstīt to braukšanas līmeni un snovborda industriju kopumā. Jau vairākus gadus ar slēpošanas kalna „Lemberga hūtes” atbalstu tās tiek organizētas arī Ventspilī.

Sacensību rezultāti:

Meitenes:

  1. Ivika Jurgenson, EST

  2. Dora Urniežiūte , LIT

  3. Anna Gronska, LAT

Jaunieši:

  1. Morauskas Motieyus, LIT

  2. Piirsalu Kaur, EST

  3. Janovskis Lūkass, LAT

Juniori:

  1. Kauper Edgars, LAT

  2. Prokofjevs Jakovs, LAT

  3. Markuss Brieze, LAT

18+, Vīri:

  1. Valters Ošnieks, LAT

  2. Jānis Sarāns, LAT

  3. Mārtiņš Tēcis, LAT

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: