Olimpiskā centra Ventspils Vieglatlētikas manēžā aizvadīts Latvijas ziemas čempionāts loka šaušanā, kurā pie medaļās tika arī mājinieki.

Uz sacensībām bija ieradušies 40 lokšāvēji no Igaunijas un Latvijas, kas 18m un 25m distancēs varēja sacensties olimpiskajā un kompaktloka klasēs, abiem dzimumiem startējot kopējā ieskaitē.


No Ventspils kluba Odisejs piedalījās septiņi šāvēji loka šāvēji. Kvalifikācijā no 15 dalībnieku konkurencē Pāvels Šatrava tika pie trešās vietas, toties turnīrcīņā kļuva par sudraba medaļas ieguvēju. 2011.g. Latvijas čempions Andrejs Štrumfs kvalifikācijā bija otrais, bet turnīrcīņā samainījās vietām ar kluba biedru un kļuva par bronzas medaļas ieguvēju. Maksims Čerkasovs turnīrā ierindojās sestajā vietā, bet Ringolds Jaunbelzējs bija devītais.

Jāpiebilst, ka sacensības fiksēti vairāki tiešām augsta līmeņa rezultāti.Kompaktloka klasē Jūlija Oleksejenko no kluba Atlantis uzstādīja divus Latvijas rekordus un kļuva par Latvijas čempioni. Olimpiskajā klasē vīriešu konkurencē par čempionu kļuva Jānis Apsītis no Amazonēm, bet Jānis Amatnieks no šī paša kluba par četriem punktiem laboja Latvijas rekordu 25m distancē. 

Tāpat notika arī Bērnu meistarsacīkstes olimpiskā loka klasē, kurās piedalījās deviņi mazie ventspilnieki. Gandrīz visi arī tika pie godalgotās vietās savā vecuma grupā:

Vecuma grupā no 7 gadiem: 
• Lauma Ližbovska – 1. vieta
Vecuma grupā no 10 līdz 12 gadiem: 
• Marks Aleksejevs – 2.vieta
• Valērijs Stepanovs– 3.vieta
Vecumu grupā no 13 līdz 14 gadiem:
• Edvards Barauss – 2.vieta
• Edvins Indriksons– 3.vieta
Vecuma grupā no 15 līdz 17 gadiem:
• Edgars Lilejevs – 2.vieta

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: