Hokeja kluba Venta 2002 U14 vecuma (1998. gadā dzimuši un jaunāki) hokejisti izcīnījuši otro vietu II Starptautiskajā Jaungada hokeja turnīrā Baltkrievijā, Soļigorskā.

Turnīrā piedalījās septiņas komandas no Baltkrievijas, Polijas, Krievijas un mūsu HK Venta 2002, kas visas izspēlēja viena apļa spēles. Čempionāta pirmajā spēlē ventspilnieki ar 5:2 pārspēja Minskas vienību SDJUSHOR, kam sekoja arī pārliecinošs panākums ar 9:0 pret Soļigorskas Shakhtyor. Arī turnīra otrajā dienā ventspilnieki tika pie divām uzvarām, vispirms ar 5:3 apspēlējot Tverastīģerus no Krievijas un ar 8:3 – Polijas Sokol. Šai uzvaru sērijai sekoja arī piektais panākums, kas tika gūts turnīra trešajā dienā, ar 6:0 pieveicot Gomeļas vienību.

Tikpat pārliecinošu sniegumu līdz turnīra pēdējai dienai demonstrēja arī Baltkrievijas čempioni Mogiļevas spēlētāji, kas arī bija uzvarējuši visās spēlēs. Abu komanda savstarpējā spēle sākās ventspilnieku zīmē, tomēr rezultāta izteiksmē tas nedeva nekādu labumu, jo mūsējie nespēja izmantot vairākas lieliskas vārtu gūšanas iespējas. Kā saka: neiemet tu, iemet tev – pēc šāda principa divus vārtus mazākumā guva Mogiļevas spēlētāji. Savukārt pirmo trešdaļu viņiem izdevās noslēgt 3:0 savā labā.

Otrajā periodā nelielu cerību staru uz pozitīvu iznākumu iededza Artūrs Homjakovs, kurš samazināja rezultātu starpību līdz 1:3. Pēc šī vārtu guvuma spēle ieguva pavisam citu ritējumu, jo Mogiļevas hokejisti sāka spēlēt daudz rupjāk un izraisīja vairākus masveida kautiņus. Protams, sekoja noraidījums pēc noraidījuma, bija sitieni ar nūju, grūšana apmalēs, kā arī uzbrukums mūsu vārtsargam. Šādas rupjības un provokācijas pilnībā izsita mūsējos no spēles ritma, un tas ļāva Mogiļevas hokejistiem gūt vēl divus vārtus un otro trešdaļu noslēgt savā labā ar 6:1.

Pareizos vārdus trešdaļas pārtraukumā atrada komandas galvenais treneris Nikolajs Grebņevs, kurš spēja savākt komandu un motivēt to tālākai cīņai. Neskatoties uz kārtējiem kautiņiem un provokācijām, ventspilnieki spēja atgūt trīs vārtus (vienus – Artūrs Homjakovs, bet divus – Vlads Vulkānovs) un pievilkt līdz 4:6. Trīs minūtes pirms mačam beigām abas komandas turpināja spēli tikai trīs hokejistu sastāvā. Šajā laikā ventspilnieki izveidoja neskaitāmas vārtu gūšanas iespējas, bet ripa kā negāja, tā negāja vārtos. Vairākas reizes pretiniekiem palīdzēja arī vārtu stabs.

Grūtu uzvaru ar 6:4 izcīnīja Mogiļevas hokejisti, līdz ar to mūsējiem turnīrā godpilnā otrā vieta. Turklāt par visa turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts mūsu Vlads Vulkānovs.

Komandas treneris Nikolajs Grebņevs ļoti atzinīgi vērtēja mūsu hokejistu sniegumu. «Turnīrs kopumā bija ļoti labs. Tā līmenis noteikti bija virs šī vecuma vidējā līmeņa. Man ir liels prieks par mūsu puišiem, kas kopumā izskatījās ļoti labi un cīnījās visos mačos no sākuma līdz beigām. Bija redzams, ka puišiem iekšā ir ļoti liels gribasspēks. Mačā ar Mogiļevu bija arī vairāki kautiņi, kuros mūsējie nebūt nezaudēja un nesaudzēja sevi. Komandas spēli desmit ballu sistēmā varu novērtēt ar astoņi. Protams, Vlads Vulkānovs parādīja līdera cienīgu sniegumu un pelnīti ieguva labākā spēlētāja balvu.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: