Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Negaidīti atņem bērnu

Neviennozīmīgi vērtējamā situācijā nonākusi ventspilnieku ģimene Ainārs un Māra Būdiņi, kam pēc būtības ir atņemts bērns. Tas gan oficiāli nav viņu, lai gan ģimenē audzis jau divus gadus.

Liek maksāt par radio klausīšanos

Autortiesību likuma uzraugošas biedrības mūsu pusē izvērsušas intensīvu darbību, aicinot kafejnīcu, frizētavu un arī biroju īpašniekus slēgt līgumus un iegādāties licences mūzikas atskaņošanai.

 

2.lpp. Viedoklis: „Sargeņģeļi”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena

„Tik ļoti daudz runā un raksta par bērniem jeb pareizāk sakot par to, ka bērnu ir par maz. Bet ļoti maz dara, lai palīdzētu tiem bērniem, kas saules gaismu jau ir ieraudzījuši.”

3.lpp.

Ostā mutuļo ogļu putekļi

Divas dienas no Baltic Coal Terminal piestātnes ik pa brīdim pacēlās melni ogļu putekļu mākoņi. Šodien kraušanas darbi tikšot pabeigti. Naujenes dzelzceļa avārijas un lielā sala dēļ izveidojusies nestandarta situācija, kuru uzrauga atbildīgie dienesti.

4.lpp. Vide. Ziemas viducī gaidām pavasari

Pašā ziemas viducī, kad starp ziemas un pavasara saulgriežiem mērāms vienāds laika sprīdis, Amerikā atzīmē Murkšķa dienu, bet Latvijā – Svečaini jeb Sveču dienu. Gan pēc murkšķa jeb baibaka izturēšanās, gan pēc laika zīmēm Sveču dienā iespējams uzzināt, kāda būs atlikusī ziema un gaidāmais pavasaris. Var rīkoties arī vienkāršāk – uzticēties hidrometeoroloģiskā dienesta ziņām.

Parazīti ne tikai zivju vēderā

Sākusies stinšu sezona. Vīri nes mājās lomus, un gardās zivtiņas ceļ galdā gan ģimenes maltītēs, gan to pietiek, lai iedotu arī radiem un draugiem. Gurķu smarža no salakām novējo arī tirgus zivju paviljonā.

5.-6.lpp. TV Programma

7.lpp. Sports un atpūta

8.lpp. SportsBerķis/Čeporjus – otrie Lietuvā

Lietuvā, Utenas apkārtnē, notika Halls Winter Rally 2012, kas reizē bija arī Latvijas rallija čempionāta un Latvijas rallija kausa izcīņas pirmais posms, kurā vienīgajai NJ Racing ekipāžai – Jānim Berķim un Edgaram Čeporjus – izdevās tikt pie sudraba godalgas.

Rumbeniekam ceturtais tituls pēc kārtas

Latvijas ziemas čempionātā soļošanā 5000 metru distancē ceturto gadu pēc kārtas nepārspēts palicis Arnis Rumbenieks, kas turklāt pirmo reizi veicis distanci ātrāk par 20 minūtēm.

9.lpp. Otrā jaunība. Jaunie pensionāri piemaksas nesaņems

Ventspilnieki, kas pensionēsies šogad – priekšlaicīgi vai sasnieguši pensijas vecumu –, vairs nesaņems piemaksu par darba stāžu līdz 1996. gadam. Daudzi jūtas piekrāpti no valsts puses, uzskatīdami, ka tā nozagusi viņiem godīgi nopelnītu naudu.

Šī kolosālā brīvības izjūta...

Dzīvei pensijā ir ne tikai savas skumjās, bet arī pozitīvās puses. Daudzi ventspilnieki, kļuvuši par pensionāriem, labprāt pavada laiku kopā ar mazbērniem, vairāk pievēršas saviem hobijiem, bet vēl citi pat atklāj sevī jaunus talantus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: