Veiksmīgus startus Eiropas čempionātā šorttrekā, kas notiek Čehijā Mlada Boleslav, otrajā sacensību dienā aizvadījuši mūsu sportisti, no kuriem labāko rezultātu sasniedza šo maču debitants Roberto Puķītis, kurš 500 metru distancē izcīnīja augsto 8.vietu.

Turklāt visi Latvijas šorttrekisti uzlaboja pirmajā dienā sasniegtos rezultātus, tādejādi reabilitējoties par neveiksmīgo čempionāta sākumu. Līdz labāko desmitniekam spēja aizcīnīties Roberto Puķītis, kurš ne bez veiksmes palīdzības aizkļuva līdz sacensību pusfinālam. Tajā Puķītis savā skrējienā finišēja piektajā vietā, bet tā kā itālietis Tommaso Dotti tika diskvalificēts, pakāpās par vienu pozīciju augstāk. Kopvērtējumā Puķītim astotā vieta 50 sportistu konkurencē, kas, protams, ir arī sportista labākais sasniegums.

Līdz ceturtdaļfinālam teicami startēja arī otrs mūsu pārstāvis Jēkabs Saulītis, kurš pārliecinoši pārvarēja pirmās divas sacensību kārtas. Arī ceturtdaļfinālā Saulītis līdz pēdējam pagriezienam turējās otrajā pozīcijā, kas viņam garantētu iekļūšanu pusfinālā, līdz finiša taisnē viņš nedaudz kļūdījās un paklupa, kas ļāva viņu apsteigt gan krievam Vladimiram Grigorjevam, gan holandietim Sjinkie Knegtam. Kopvērtējumā Saulītim 15.vieta, kas arī uzskatāms par labu panākumu.

Par sacensību uzvarētāju 500 metru distancē kļuva jau minētais Krievijas sportists Vladimirs Grigorevs, otrajā un trešajā vietā ierindojās divi briti, attiecīgi Džeks Velburns un Džons Elejs.

Sieviešu sacensībās Evitai Krievānei izdevās pārvarēt pirmo sacensību kārtu, bet otrajā viņa savā skrējienā palika ceturtā, kas kopvērtējumā viņai deva 20.vietu, 38 sportistu konkurencē. Savukārt Ilze Urtāne, kura arī ir šo sacensību debitante, sacensības noslēdza 34.vietā. Dubultuzvaru sacensībās svinēja Itālijas šorttrekistes Arianna Fontana un Martina Valcepina, bet trešajā vietā ierindojās ungāriete Andrea Keszlere.

Rīt, kas ir sacensību noslēdzošā diena, mūsu sportisti sacentīsies 1000 metru distancē.

Kaspars Heisters, laikraksts Ventas Balss, no Mladoboleslavas 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: