Rīgā norisinājās Latvijas čempionāts sporta vingrošanā, kurā mērojās spēkiem visi labākie vingrotāji un kas arī bija atlases sacensības Eiropas čempionātam 2012.gada maijā Beļģijas galvaspilsētā Briselē.

Veiksmīgi sacensības aizvadīja Lorents Vilkrists un Rihards Trams pre-junioru klasē. Četrpadsmit vingrotāju konkurencē Lorents ieguva sudraba medaļu, bet Rihardam 4.vieta. Pre-juniorēm meitenēm sacensību pirmais rīks sākās ar pārdzīvojumiem, jo vingrojot līdztekās, Sabīnei Gošai pēc izpildīta otrā elementa – pārlidojuma, plīsa plaukstu sargs, tādēļ kombinācija bija jāizpilda līdz galam zaudējot ap 3,5 punktiem.

Savukārt Sabīne Kornijānova startēja ar savainotu pirkstu, kas arī iespaidoja gala atzīmi. Abas vingrotājas pirms sacensībām bija labi sagatavotas, lai uzvarētu, tāpēc arī neskatoties uz šīm smagām neveiksmēm, divdesmit divu meiteņu konkurencē Gošai bronzas medaļa, bet Kornijānovai 4.vieta.

Labi startēja arī 1 – 2 gadus jaunākās meitenes Natali Pertia, Anastasija Gorbatenko, Katrīna Ignace, Aleksa Blanka un Aleksandra Kurčenko, ieņemot attiecīgi 9., 11., 13., 14., 15. vietas. Juniorēm savu ierasto sudraba medaļu ieguva Anastasija Viņņicka, labāko sešinieku ar 5. un 6.vietu noslēdza Katerīna Žuravļova un Dajana Likova, kura vienīgā Latvijā izpildīja sarežģīto „Jurčenko” atbalsta lēcienu. Sporta meistaros mūsu Lienei Parijenko un Valērijai Savickai sudraba un bronzas medaļas.

Gada noslēgums mazliet neizdevās kā bija plānots, bet priecē tas, ka mūsu labākās pre-juniores – abas Sabīnes nākamajā gadā pāriet pie juniorēm, līdz ar to kopā ar A.Viņņicku varēs doties uz Eiropas čempionātu un izlasē būs tikai ventspilnieces.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: