Ventspils Mūzikas vidusskolas ansamblis “MuzKo”, Vinetas Martinovskas un Harija Birkenberga vadībā, izcīnījis 1.vietu jauniešu mūzikas grupu festivālā-konkursā „Boldsound”. 

Ansambļa “MuzKo” sastāvā muzicē Kristīna Korzuna (vokāls), Raimonds Martinovskis (basģitāra), Rihards Martinovskis (sitaminstrumenti), Klāvs Cīrulis (ģitāra), Elēna Rācenāja (klavieres) un Maksims Habirovs (sintezators).

Konkursā kopumā piedalījās 13 grupas un tās pēc izpildījuma kvalitātes, snieguma muzikalitātes un mākslinieciskuma, kā arī radošās pieejas skaņdarba interpretācijai un oriģinalitātes vērtēja profesionāli mūziķi, pedagogi, grupas „Jam orchestra” dalībnieki: Gundars Lintiņš, Romāns Vendiņš, Pēteris Liepiņš, Zintis Žvarts.

Konkurss tika rīkots ar mērķi atklāt jaunus talantus un veicināt jauniešu jaunrades spējas mūzikā, kā arī lai attīstītu kolektīvās muzicēšanas prasmes. Koncerta repertuārā grupām bija jāiekļauj divi skaņdarbi – gan latviešu mūzikas kaverversija, gan oriģinālkompozīcija vai skaņdarbs pēc grupas izvēles. Projekts tika finansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: