Šodien kārtējo maču Baltijas Basketbola līgā aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukumā uzņems Lietuvas klubu no Kauņas "KK Baltai".

Kauņas komanda pēdējo uzvaru svinējis 1.oktobrī, viesos ar 77:75 pieveicot Armandu Šķēli un viņa "Kalev/Cramo". Tā bija komandas pirmā uzvara turnīrā, bet pēc tās sekojušas piecas neveiksmes. Tiesa, ierodoties Ventspilī šī statistika jau mainījusies, jo "KK Baltai" piektdienas vakarā spēlēja Liepājā, kur ar 71:78 piedzīvoja zaudējumu pagarinājumā. Interesanti, ka Lietuvas čempionātā komanda ieņem augsto piekto vietu ar četriem panākumiem septiņās spēlēs.

Komandā ir trīs izteikti līderi – vairākas sezonas "Žalgiris" rindās pavadījušais Zigimants Janavičs, igaunis Sims Sanders Vene, kurš pagājušajā sezonā spēlēja Vācijā un horvāts Mario Delašs, Eiropas un Pasaules junioru čempionātu bronzas medaļu īpašnieks. Noteikti raizes ventspilniekiem var sagādāt 213 cm slaidais Mindaugs Kupšas, kurš ir viens no labākajiem cīnītājiem par atlēkušajām bumbām, turklāt var arī produktīvi nospēlēt uzbrukumā. Interesanti, ka "KK Baltai" komandas vidējais vecums ir mazāks, nekā ventspilniekiem – mūsējiem tas ir 23 gadi, bet lietuviešiem par diviem gadiem mazāks.

Diezgan droši, ka BK "Ventspils" šajā mačā nevarēs palīdzēt Sems Vilards. "Cerams, viņš būs jau bez kruķiem, taču spēlēt noteikti nevarēs. Lauris Blaus jau iesildījās kopā ar komandu mačam ar "Nizhny Novgorod", tāpēc pret lietuviešiem jau varētu būt palīgs," situāciju komandas garajā galā skaidro Gundars Vētra. Ventspilnieki pēc divām uzvarām pret Igaunijas klubiem savā laukumā piedzīvoja zaudējumu viesos "Siauliai", tā kā arī mūsējiem šajā mačā mēģinās atgriezties uz panākumu takas.

Starp citu, līdz šim ventspilnieki bijuši labāki par saviem sestdiena sāncenšiem gan uzbrukumā (vidēji mačā 82,8 pret 72,7), gan aizsardzībā (70 pret 80,8). To vajadzētu apliecināt arī OC "Ventspils" basketbola hallē. Spēles sākums pulksten 17.00.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: