Pie piektās uzvaras BBL čempionātā tikuši BK Ventspils basketbolisti, kas savā laukumā 82:77 pieveica Lietuvas KK Baltai, turklāt uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams papildlaiks.

Iepriekšējā dienā lietuvieši viesojās Liepājā, kur arī bija spiesti spēlēt pagarinājumu un arī tajā piedzīvoja neveiksmi (71:78). Maču Ventspilī Kauņas klubs sāka apņēmīgāk, nekā mājinieki, likumsakarīgi arī turoties vadībā. Pēc pirmajām desmit minūtēm BK Ventspils bija trīs punktu deficīts (16:19), bet otrā ceturtdaļa risinājās līdzīgā, taču mazrezultatīvā cīņā. Puslaika izskaņā pirmo reizi izšāva ventspilnieki, tiekot pat pie desmit punktu pārsvara, bet atpūtā mājinieki devās ar pluss 8 – 37:29.

Nostiprināties vadībā ventspilniekiem gan nekā neizdevās, jo veiksmīgai darbībai aizsardzībā ne vienmēr sekoja arī precīzi uzbrukumi. Pareizāk sakot, tādi sekoja ļoti reti. Pēdējo ceturtdaļu mājinieki gan atkal sāla ar astoņu punktu pārsvaru (50:42), bet galu galā viss atkal beidzās ar trilleri. 1,1 sekundi līdz puslaika beigām Šarūns Vasiļausks realizēja tālu un sarežģītu tālmetienu, panākot neizšķirtu...

Pagarinājumā veiksmīgāki tomēr bija mājinieki – uzvaras gājienu sāka Mārtiņš Meiers, tad ar pieciem punktiem piebalsoja Artūrs Bērziņš, no soda metiena līnijas četras reizes precīzs bija Stīvens Grejs un papildlaika izskaņā tomēr iztika bez intrigas. BK Ventspils svinēja uzvaru 82:77, kas komandai bija piektais panākums septiņos mačos un ļāva pakāpties uz trešo vietu. Vēl viena pozitīvā ziņa – Todam Abernetijam četras piespēles, trīs pārķertas piespēles un 15 punkti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: