Ventspils pašvaldība Ziemassvētku pabalstos plāno izmaksāt 304 050 latus. Pabalstus saņems vairāk nekā 10 000 personas.

Pabalstu Ls 30 apmērā varēs saņemt pensionāri un invalīdi, ja pensijas apmērs (neskaitot piemaksu pie pensijas un pirms nodokļu nomaksas) nepārsniedz Ls 191,91, bērni invalīdi un bez vecāku gādības palikušie bērni. Pabalstu Ls 20 apmērā par katru nepilngadīgu bērnu varēs saņemt trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes.

Kopumā pabalstu atsevišķu situāciju risināšanai varētu saņemt 9100 pensionāri un invalīdi, 115 bērni invalīdi, 120 bez vecāku gādības palikuši bērni, kā arī 1200 bērni no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm.

Pensionāri un invalīdi piešķirto pabalstu Ls 30 apmērā varēs saņemt trīs dažādos veidos – savā norēķinu kontā, Sociālā dienesta kasēs vai arī ar piegādi mājās, ja pabalsta saņēmējam veselības stāvokļa dēļ nav iespējams izmantot citus pabalsta saņemšanas veidus.

Pabalstus norēķinu kontos bankā vai Latvijas Pasta norēķinu kontā varēs saņemt no 1. decembra līdz 20.janvārim.

Personas, kuras būs izvēlējušās saņemt pabalstu skaidrā naudā Sociālā dienesta kasēs, varēs to izdarīt no 12. decembra līdz 20.janvārim.

Pabalsts mājās tiks piegādāts tikai tiem iedzīvotājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar ierasties Sociālajā dienestā. Pabalstus uz mājām piegādās no 12. decembra līdz 20.janvārim.

Bērniem invalīdiem Sociālais dienests pabalstu Ls 30 apmērā izmaksās no 12. decembra līdz 13.janvārim Sociālā dienesta kasēs parastajā darba laikā, kā arī pārskaitot uz bērna vecāku vai aizbildņu norēķinu kontu.

Bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem pabalstu Ls 30 apmērā izmaksās no 12.decembra 13.janvārim Sociālā dienesta kasēs parastajā darba laikā, gan arī pārskaitot uz bērna vecāku vai aizbildņu norēķinu kontu.

Trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes ar bērniem pabalstu Ls 20 apmērā par katru nepilngadīgu bērnu varēs saņemt, sākot no š.g. 5.decembra līdz 23.decembrim Sociālā dienesta kasēs parastajā darba laikā. Šis pabalsts tiks izmaksāts iepirkumu kartes veidā, ko varēs izmantot pārtikas produktu un citu preču iegādei.

Iedzīvotāji, kuriem iepriekš bija atvērts norēķinu konts AS ,,Latvijas Krājbanka”, tiek aicināti atvērt norēķinu kontu citās kredītiestādēs vai Latvijas Pastā, un to norādīt savā iesniegumā par pabalstu  piešķiršanu,  lai nodrošinātu iespēju piešķirto pabalstu pārskaitīt uz kontu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: