Diez vai līdzjutējiem, kas sestdien dosies uz futbola stadionu, lai atbalstītu FKVentspils sezonas pēdējā mačā, varētu būt citādākas domas – ventspilniekiem sezona jānoslēdz veiksmīgi un jāatgūst savā īpašumā čempionu kauss!

Dažas dienas pirms supersvarīgā mačā ar Skonto ventspilnieku nometnē valdīja šķietams miers – spēlētāji treniņā bija smaidīgi, centās cits citu izjokot, bet, kad nācās padzenāt bumbu, darīja to ļoti apņēmīgi. Galvenais treneris Sergejs Podpalijs neslēpj, ka spriedze komandā jūtama, jo visi labi apzinās, cik svarīga ir šī spēle. Tomēr puiši ir noskaņoti kaujinieciski un apņēmības pilni izcīnīt tik ļoti nepieciešamo punktu un ne tikai. Ventspils cīnīsies par uzvaru! Citādāku attieksmi līdzjutēji gan jau nemaz nesaprastu, lai gan racionāli spriežot skaidrs, ka šoreiz varbūt pat attaisnotos prātīgāka spēlē. No otras puses, prasot no puišiem uzvaru, treneri vēl vairāk motivē komandu cīņai.

«Nekādus pārsteigumus gatavot pēdējam mačam nav jēgas. Galvenais ir kārtīgi noskaņoties šai cīņa, bet es esmu pārliecināts, ka visi puiši būs gatavi cīņai,» skaidro Podpalijs, piebilstot, ka spēlei Gulbenē, kur vietējais klubs cīnīsies arLiepājas metalurgu (ventspilniekiem der neizšķirts un mājinieku uzvara), nesekos. «Nav nekāda nepieciešamība, jo viss joprojām ir mūsu pašu rokās.»

Komandai šajā mačā būs jāiztiek bez diviem centra pussargiem, bet ventspilnieki ir droši, ka šos caurumus aizlāpīt izdosies, jo spēlētāju netrūkst. Arī aizsargu. Skonto komandai diskvalificēto nav, tāpat kā arī uzdevu šajā čempionātā – komanda noenkurojusies ceturtajā vietā un no tās to neizcels pat cunami. Protams, to zina arī Ventspilī, tomēr tik pat labi saprot arī to, ka mači ar Skonto vienmēr bijuši principiāli. «Protams, arī Skonto gatavojas šim mačam, taču diez vai rīdzinieki tajā līdīs vai no ādas ārā, lai uzvarētu. Cita lieta, ka šīs spēles vienmēr ir principiālas un aizraujošas,» spriež Podpalijs.

Kad kļuva skaidrs, ka čempionu titula īpašnieki kļūs zināmi tikai pēdējā kārtā, daudz tika cilāts tiesnešu jautājums. Par vienu no iespējamajiem galvenajiem arbitriem tika saukts Latvijas jaunākais FIFA kategorijas arbitrs Andris Treimanis, tika piesaukta nepieciešamība tiesāšu uzticēt ārzemniekiem. Galu galā tieši viestiesnešu variants izrādījās pareizi – maču svilps lietuviešu brigāde ar arbitru Gedeminu Mažeiku priekšgalā. Šosezon 33 gadus vecais tiesnesis apkalpojis četrus Eiropas klubu turnīru mačus, tajā skaitā divas spēles Eiropas līgas grupu turnīrā. Izklausās labi.

Spēles sākums pulksten 14 un lai arī to tiešraidē rādīs LTV7 (sezonas beigās tomēr pamanīja, ka ir Latvijā arī futbola čempionāts), katram īstam FK Ventspilsatbalstītājam šajā laikā jābūt stadionā.

Tiekamies stadionā!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: