Autobuss ar sešiem šorttrekistiem, kas bija ceļā uz sacensībām Itālijā, braucot pa Poliju noskrēja no ceļa un ietriecās kokā. Vissmagāk negadījumā cieta treneris Māris Birzulis, kuram vēl kādu laiku nāksies pavadīt slimnīcā, bet mazie sportisti jau devušies mājup.

Negadījums noticis ap vieniem dienā - pie autobusa stūres bijis pats Birzulis, taču pieredzējušais stūrētājs kāda no ceļa posmiem iemidzis, autobuss nobraucis no ceļa un ietriecies kokā. Kā portālam ventasbalss.lv pastāstīja sporta skolas Spars direktors Ilmārs Seilis, visnopietnāk avārijā cietis tieši treneris, kuram lauztas sešas ribas, tāpēc vēl nedēļu būs jāpavada slimnīcā Polijā. "Citādāk ar viņu viss kārtībā, viņš ir pie samaņas, taču joprojām šokā par notikušo," skaidro Seilis.

Dažādos mazākos savainojumos iedzīvojušies arī mazie šorttrekisti, viņus visus izmeklējuši poļu mediķi un atzinuši, ka nepieciešamības palikt slimnīcā, par laimi, nav nevienam. Bērniem pakaļ tika nosūtīts cits autobuss un vakar ap pulksten 18 treneris Irinas Gončarovas vadībā viņi jau devušies mājup. "Sacensības viņiem gājušas garām, taču šoreiz svarīgākais, ka šāda negadījumā izdevies tikt cauri salīdzinoši laimīgi," spriež sporta skolas direktors.

Tikko tas būs iespējams, uz Ventspili tiks transportēts arī avarējušais autobuss, kurš gan vairs nebūs lietojams. Jāpiebilst, ka transporta līdzeklis ir apdrošināts.

Seilis ventasbalss.lv atzīst, ka notikušā apstākļus skaidros pēc tam, kad Birzulis būs atlabis. "Šobrīd viņu pārāk pratināt negribam, bet gan novēlam ātru atveseļošanos. Māris ir pieredzējis vadītājs, tāpēc tiešām dīviani, ka tā viss notika. Tomēr tagad ar secinājumiem nesteigsimies," aicina Seilis.

Fotogrāfijas no notikuma vietas apskatāmas šeit!

Foto: dzienniklodzki.pl

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: