Jau šīs nedēļas nogalē tiks aizvadītas pirmās spēles Ventspils pilsētas atklātajā čempionātā kērlingā, kas šosezon risināsies jau desmito reizi.

Čempionāta atklāšana un komandu parāde paredzēta svētdien plkst. 9, bet pirmās spēles sākums plkst. 09.30. Ventspils pilsētas atklāto čempionātu kērlingā jau desmito sezonu organizē Ventspils kērlinga klubs. Tajā vienotā konkurencē cīnās vīriešu, sieviešu un jauktās komandas. Šoruden, tāpat kā pērn, čempionātā startēs astoņas vienības. Izmaiņu salīdzinājumā ar pagājušo sezonu ir ļoti maz - komanda „33 minūtes” nedaudz mainījusi sastāvu un pārtapusi par „33 +”. Startam gatava pilsētas čempionvienība „Pērles” un ilggadējās kluba komandas „Arbo”, „IceShark”, „Lavīna” un „CO-2”. Tāpat kā iepriekšējā čempionātā startēs divas jauniešu komandas – puišu komanda „Ice Storm” un meiteņu komanda „QUATTRO”.

Visas vienības arī šajā čempionātā spēlēs vienā līgā, aizvadot divus pilnus spēļu apļus. Pirmais aplis noritēs līdz decembrim, bet otrais aplis tiks aizvadīts 2012. gada pirmajos mēnešos. Atbilstoši divu apļu (14 spēles katrai komandai) rezultātiem, labāko komandu četrinieks čempionāta finālā cīnīsies par medaļām, bet pārējās komandas „mazajā finālā” sacentīsies par maksimāli iespējamo augstāko – piekto vietu turnīra tabulā. Izšķirošās spēles, tāpat kā iepriekšējā čempionātā, tiks izspēlētas pēc starptautiskās kērlinga sacensībās atzītā „Page play-off” principa.

Lai spēlētu kērlingu, katram dalībniekam sezonas laikā ir jārēķinās ar salīdzinoši lielām izmaksām, tāpēc Ventspils kērlinga klubs ir pateicīgs visiem kērlinga atbalstītājiem. Īpašs gandarījums ir par iespēju čempionātā startēt divām jauniešu komandām, kuru dalība iespējama ar jauniešu kērlinga attīstībā ieinteresēto pušu nozīmīgu atbalstu – lielu daļu no ledus treniņu izmaksām jaunajiem kērlingistiem finansē Ventspils pilsētas dome, savukārt, čempionāta spēļu izmaksas 1. aplī abām komandām gandrīz pilnā apmērā segs klubs, bet Olimpiskais centrs „Ventspils” jauniešus bez maksas nodrošinās ar spēlēm nepieciešamo inventāru.

Jāpiezīmē, ka abas jauniešu komandas, izmantojot Latvijas kērlinga asociācijas projektu konkursā piešķirto finansējumu, septembrī un oktobrī apmeklēja speciālu apmācību kursu trenera Arta Zenteļa kērlinga skolā Latvijas kēlinga hallē. Čempionāta organizatori cer, ka arī pārējās komandas labi sagatavojušās startam, un cīņas par Ventspils 10. čempiona titulu izvērsīsiet patiesi aizraujošas un sīkstas.

Ventspils pilsētas čempionāts ir nozīmīgākās sacensības kērlinga pastāvēšanai Ventspilī. Taču, kā ik gadus, arī šajā sezonā Ventspils kērlinga klubs organizēs arī divus starptautiskus turnīrus: 17.-18. decembrī Ziemassvētku kausa izcīņu, bet sezonu noslēdzot – turnīru „Ventspils kauss 2012”.     

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: