Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

«Sarkanmuiža» – laba vieta kuģiem

Pabeidzot piestātnes rekonstrukciju un uzstādot divas jaunās tehnoloģiskās līnijas, Ventspils zivju pieņemšanas un apstrādes terminālis «Sarkanmuiža» piedāvā labu vietu kuģiem, daudzveidīgus zivju saldēšanas veidus klientiem, bet saviem darbiniekiem – jaunas un mūsdienīgas darba vietas.

Pasažieri negrib stāvēt

Kopš 17. oktobra novada ļaudis pārvadā uzņēmums Ventspils reiss. Izskatās, ka rīta agrumā dažos maršrutos ar mazo autobusiņu nepietiek. Cilvēki ir neapmierināti, jo jāstāv kājās. Tomēr uz ceļa neviens braukt gribētājs nav palicis.

2.lpp. Viedoklis: «Īsa pamācība mīlēšanā», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Ikvienam ekonomistam un uzņēmējam ir skaidrs, ka apmācības kurss «Īsā pamācība Zatlera mīlēšanā» ir bijusi bez maksas, bet ne par velti.»

3.lpp.

Bezmaksas UgunsGrēks apdraudēts

Iespējams, nākamgad par UgunsGrēka skatīšanos būs jāmaksā visiem, jo TV3 grasās kļūt par maksas kanālu. Arī LNT apsver tādu pašu risinājumu, ja valsts nesniegs atbalstu bezmaksas apraidē esošajām komerctelevīzijām.

Noliek deputātes mandātu

Dana Reizniece-Ozola politiķes darbu uz brīdi atstās otrajā plānā, lai veltītu laiku ģimenei un turpinātu mācības Starptautiskajā Kosmosa universitātē. Šobrīd viņa kopā ar jaundzimušo meitiņu devusies uz Austrāliju, kur notiek kārtējā mācību sesija.

4.lpp.

Uzrauga pedagogus

Šajā mācību gadā skolotāju darba ikdienu satraukusi ziņa par Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) pastiprinātajām un pēkšņajām pārbaudēm. Pilsētas Izglītības pārvalde un arī pats dienests uzskata, ka pārbaudes ir pamatotas un korektas.

Ugāles apkurei panākts kompromiss

Apkures monopolists Boriss Vujadinovičs tomēr piespiedis novada domi noslēgt ilgtermiņa līgumu par Ugāles daudzdzīvokļu māju apkuri, taču dažas no savām drakoniskajām prasībām piekritis mīkstināt.

Pasts: problēma Popē atrisināta

«Dotajā brīdī pasta piegāde Popes pagasta iedzīvotājiem ir normalizējusies un klienti savlaicīgi saņem gan abonēto presi, gan vēstuļu korespondenci,» – tā situāciju ar pasta piegādi Popē raksturo AS Latvijas Pasts.

5.lpp. Kultūra

Solveigas krāsu saspēle logos

Savā pirmajā personālizstādē Logu iekšējā un ārējā dzīve Solveiga Siliņa izstādījusi 15 darbus. Gleznās ir daudz ziedu un zilas krāsas.

Mode – gaistoša kā vīzija

Pašiem savi modes šovi, Miss un misters konkursi, tērpu kolekcijas un modes foto – 90. gados Ventspilī skaistuma izkopšanas un modes jomā dzīve bija intensīvāka. To atgādina Amatu mājā ierīkotā izstāde Modes fotogrāfija Ventspilī.

Recenzija: Aija Bumbiere vērtē Tukuma dzejnieka Elmāra Augusta Rumbas dzejoļu grāmatu «Puikas sirds un mūža zīmes».

6.lpp. Sports

Šķēle triumfē Baltijas čempionātā

Ventspils kikboksa leģiona sportisti ļoti veiksmīgi startējuši Baltijas valstu čempionātā K1, un vienam no viņiem – Matīsam Šķēlem – izdevies arī tikt pie čempiona jostas.

Rubenis trenē un gatavojas sezonai

Kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis cītīgi gatavojas gaidāmajai sacensību sezonai gan kā profesionāls sportists, gan kā jauno braucēju treneris.

7.lpp. Ventiņi pasaulē

Privātstundas matemātikā – no Vācijas

Dzīvojot Vācijā un spēlējot basketbolu Vācijas klubā Wildcats, Ieva Kūlīte pamanās ne tikai studēt Latvijas Biznesa koledžā, bet arī internetā palīdzēt pamatskolēniem Latvijā sagatavoties eksāmeniem.

Brīdina par sliktiem darba apstākļiem Anglijā

Lielbritānijā dārzkopībā strādājošajiem viesstrādniekiem nākas sastapties ar necilvēcīgiem dzīves apstākļiem un pat paverdzināšanu, liecina izdevuma The Ecologist pētījums. Tomēr ir arī pozitīva pieredze, tai skaitā ventspilniekiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: