Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Reformu valdība sāk darbu

Pēc ilgām un mokošām sarunām Latvija beidzot tikusi pie jaunās valdības, kuru jau trešo reizi pēc kārtas vadīs stabilitātes simbols Valdis Dombrovskis, šoreiz – pārraugot Vienotības, Zatlera Reformu partijas un nacionālās apvienības ministru darbu.

Čamanis tiesājas ar Lembergu

Bijušais Ventspils koka vadītājs Leonards Čamanis iesūdzējis tiesā Ventspils mēru Aivaru Lembergu saistībā ar to, ka domes priekšsēdētājs Ventspils koku minējis kā vienu no negatīvajiem privatizācijas piemēriem.

2.lpp. Viedoklis: «Spīd kā stikliņi», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Sava tēva padomā, kurš pirms četriem gadiem teicis, ka labāk labs ārsts nekā slikts prezidents, Zatlers neieklausījās.»

3.lpp.

Līdz ar kvotām var iznīkt profesija

Kārtējais nozvejas kvotu samazinājums padara arvien ticamāku sazvērestības scenāriju – Eiropas Komisija rūpējas nevis par zivju labklājību, bet gatavojas plašākai kvotu tirgus pārdalei par labu lielajiem spēlētājiem.

4.lpp. Darbs un nauda

Ražotņu attīstība atkarīga no bankām

Ventspils uzņēmumi veiksmīgi izmanto pieejamo finansējumu no Eiropas Savienības fondiem savu ražotņu attīstībai. Taču ne vienmēr veiksmīga jauno projektu ieviešana dzīvē atkarīga tikai no Eiropas naudas.

Drosmīgas idejas gūst atbalstu

Drosmīgo ideju konkurss, kuru jau trešo reizi rīko Ventspils Augsto tehnoloģiju parks, Kurzemes Biznesa inkubators un SEB banka, iedvesmo uzņēmīgus cilvēkus un palīdz viņiem īstenot dzīvē savus sapņus.

 

5.lpp. Veselības aprūpe

Solis uz izaugsmi

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā darbu sākusi jauna speciāliste – terapeite Agnese Valdmane. Viņa ekspresintervijā stāsta, kāpēc ir svarīgi izrunāties ar pacientu.

Nieru mazspēja jādiagnosticē savlaicīgi

Visā pasaulē strauji pieaug pacientu skaits ar hroniskām nieru slimībām, kam nepieciešama nieru aizstājterapija. Arī Ventspils nav izņēmums, un šādi pacienti tiek aprūpēti Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas hemodialīzes nodaļā.

 

6.lpp. Sports

Jātniekiem godalgas Rudens sacensībās

Jātnieku sporta kluba Demora sportisti izcīnījuši vienu zelta un sudraba godalgu Latvijas Jātnieku federācijas Rudens sacensībās konkūrā un poniju jāšanā.

 

7.lpp. Intervija:Laimīgs un vienkāršs lauku vīrs

Nosvinējis jūlijā 70. dzimšanas dienu, SIA Jaunpope galvenais agronoms ANDRIS SILIŅŠ skrien tikpat naigi kā pirms gadiem 30. «Darbs, darbs ir tas, kas palīdz saglabāt žiglumu, un es patiesi katru dienu dodos uz darbu ar prieku, jo tā ir laime – dot otram,» uzskata Andris. Brīvajos brīžos agronoms labprāt fotografē, agrāk viņš bieži spēlēja ģitāru un kontrabasu, bet pirms pāris gadiem iesaistījās Popes amatierteātrī. Arī uz skatuves Maijas un Daces tētis Andris bieži ir vienkāršs lauku vīrs – tāpat kā ikdienā un sirdī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: