Pārliecinošu uzvaru pārbaudes mačā izcīnījuši BK Ventspils basketbolisti, kas savā laukumā ar 83:62 pieveica Ukrainas spēcīgākās līgas jaunpienācējus Cherkassy Mavpi

Ventspilnieki pirmo reizi saviem līdzjutējiem varēja atrādīties gandrīz vai labākajā sastāvā - malā palika vien Ronalds Zaķis un Mārtiņš Laksa, bet pārējie bija ierindā. Rezultātu mačā atklāja ukraiņi, taču mājinieki atbildēja ar sešiem punktiem pēc kārtas un drīz vien iekārtojās ērtā attālumā. Divas minūtes līdz ceturtdaļas beigām pēc Bojana Bakiča un Stīvena Greja tālmetieniem BK Ventspils pirmo reizi panāca desmit punktu pārsvaru, bet atpūtā komanda varēja doties ar pluss 13 - 29:16.

Labāk ventspilnieki darbojās arī otrajā ceturtdaļā, piedzīvojot tikai īsu vājuma brīdi un puslaiku noslēdzot savā labā 46:31. Trīs minūtes līdz trešās ceturtdaļas beigām Grejs ar triecienu no augšas komandas pārsvaru palielināja līdz 31 punktam (68:37), bet tieši tad arī sākās mājinieku problēmas un viesu atdzimšana.

Tuvāk par 20 punktiem BK Ventspils ukraiņus gan nelaida, svinot uzvaru 83:62. Ar 17 punktiem rezultatīvākais bija Sems Vilards, 16 punkti Bakiča rēķinā, 14 guva Jānis, bet 12 - Artūrs Strēlnieks. 

Komandas galvenais treneris Gundars Vētra pēc mača galvenokārt bija gandarīts par iespēju beidzot spēlēt labākajā sastāvā: "Beidzot visa komanda ir kopā un varam sākt tiešām veidot to spēli, kādu vēlamies redzēt. Protams, vēl komandai jāsaspēlējas, tomēr pamazām sapratne uzlabojas, un tas ir galvenais."

BK Ventspils 27. septembrī aizvadīs pirmo ULEB Eiropas kausa kvaligkācvijas maču ar Ukraiņu Azovmash, bet līdz tam aizvadīs vēl trīs pārbaudes spēles - divas savā laukumā, vienu izbraukumā. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: