Ar svinīgām runām, svētku koncertu un citām aktivitātēm nedēļas nogalē Ugāles ielā tika svinēti svētki. Tie tika rīkoti, atzīmējot investīciju projektā Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta Pārventā divos gados paveikto.

Fotogrāfijas no pasākuma.

 

Kā svētkos atgādināja Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, pirms daudziem gadiem Pārventai bija zināms zīmogs – kā putekļainai, nolaistai un pat ar nolemtību apveltītai pilsētas daļai. Savulaik, pērkot dzīvokļus, izplatīta bija piezīme – Pārventu nepiedāvāt. Tagad situācija ir krasi mainījusies un arī Pārventa var lepoties ar skaistu vidi un rekonstruētām ielām ar trotuāriem, apgaismojumu un ūdensvadu.

Lai mazinātu ekonomiskās un sociālās atšķirības iedzīvotāju vidū, ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda 1,07 miljonu latu bez PVN jeb 82% līdzfinansējumu Pārventā privātmāju rajonos Jāņciemā, Čikstiņciemā un Zaķciemā 2010. un 2011. gadā jauns pilsētas maģistrālais ūdensvada un kanalizācijas tīkls izbūvēts 16 ielu posmos vairāk nekā 10 kilometru garumā. Tādējādi 178 mājsaimniecībām tagad ir iespēja pieslēgties kopējam ūdensvada tīklam un saņemt visām mūsdienu prasībām atbilstošu dzeramo ūdeni, bet sadzīves notekūdeņus novadīt pilsētas kopējā kanalizācijas tīklā. Turpmākos 40 gadus bez raizēm varēs dzīvot arī Lidotāju ielas nr. 18 iekškvartāla un Ugāles ielas (posmā no Celtnieku ielas līdz Tārgales ielai) iedzīvotāji, jo šajos ielu posmos atjaunoti vecie, savu laiku jau nokalpojušie ūdensvada un kanalizācijas tīkli.

 

Šo darbu ģenerāluzņēmējs ir SIA Ostas celtnieks, apakšuzņēmēji – pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts un SIA VIA, būvuzraugs – personu grupa Lakalme/Aqua-Brambis.

 

Ūdenssaimniecības attīstība Pārventā turpināsies arī 2012. gadā, kad projektā Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta jaunu ūdensvada un kanalizācijas tīklu plānots izbūvēt vēl septiņu ielu posmos privātmāju rajonā Zaķciemā.

 

Projektu Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta līdzfinansē Eiropas Savienība. Finansējuma saņēmējs šī projekta ietvaros ir pašvaldības SIA ŪDEKA.

 

Projekta administratīvās, finanšu un tehniskās vadības uzraudzību nodrošina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: