Mūsu pilsētas ekstrēmo sporta veidu cienītāji sarīkojuši īstu šovu Lietuvā notikušajās sacensībās Karramba 2011– ne tikai izcīnījuši vairākas godalgotās vietas, bet arī rādījuši tiešām ekstrēmus trikus, no kuriem daži beigušies ar kritieniem un traumām.

Starptautiskās ekstrēmo sporta veidu sacensības Karrambajau kļuvušas par ikgadēju notikumu Lietuvā, un tajās piedalās ļoti internacionāls dalībnieku sastāvs. Agrāk šīs sacensības notika Viļņā, bet pēdējos gados mači risinās Palangā, kur šogad tika atklāts arī jaunais skeitparks, ko cēluši latviešu speciālisti. Šīs sacensības tagad īpaši iecīnījuši arī mūsu pilsētas sportisti. Daži no ventspilniekiem bija startējuši jau pagājušajā gadā, bet citiem debija bija šogad.

Sacensības jaunatklātajā Palangas skeitparkā notika četrās disciplīnās – skeitbordā, inline, BMX un MTB –, bet ventspilnieki startēja pirmajās trijās no tām. Mačos piedalījās vairāk nekā 100 braucēju no visām Baltijas valstīm. Uzreiz gan jāatzīmē, ka sacensības bija īpašas ar to, ka tās apmeklēja arī ļoti kupls pulks skatītāju un līdzjutēju. Vieta tribīnēs visiem interesentiem neatradās, tāpēc viņi ieskāva visu skeitparku.

Pirmo uzvaru ventspilnieki guva skeitbordā, kur nepārspēts palika mūsu titulētākais un profesionālākais braucējs Madars Apse. Šaubu par viņa uzvaru nebija ne brīdi, tāpēc visi sacensību dalībnieki un skatītāji ar lielu interesi vēroja ventspilnieka priekšnesumus, ko klātienē negadās īpaši bieži redzēt. Jāpiebilst, ka Madars pēc mačiem uzreiz devās savā Eiropas tūrē uz Amsterdamu (Nīderlande), kur viņam bija paredzēta filmēšanās.

Aptuveni 30 dalībnieku konkurencē (startēja 16 labākie) finālbraucienos iekļuva arī pārējie trīs mūsu sportisti – Kristaps Bože, Aivars Rullis un Jānis Lapsiņš –, kas diemžēl pie godalgotām vietām netika. Finālā pēc trešā trika veikšanas krita un smagu muguras traumu guva Kristaps Bože, kas liedza viņam tālāko dalību mačos.

Inline sacensībās, kurās startēja vairāk nekā 30 dalībnieku, pilnībā dominēja Ventspils sportisti, kas izcīnīja dubultuzvaru: pirmais bija Toms Slukins, bet otrais – Edgars Rozentāls. Ļoti atzīstamu sniegumu rādīja arī Aleksandrs Kronbergs.

Trešā disciplīna – BMX – tika pārstāvēta ar vairāk nekā 40 braucējiem, no kuriem četri bija ventspilnieki: Oskars Ābele, Viktors Kronbergs, Ernests Šulcs un Vladislavs Smetanka. Finālā spēja iekļūt divi mūsējie – Kronbergs un Šulcs. Labāk klājās Kronbergam, kas sīvā cīņā ar Igaunijas sportistu izcīnīja otro vietu. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: