Ventspils tiesā šodien plānots nolasīt saīsināto spriedumu krimināllietā, kurā par neslavas celšanu savstarpēji vēršas bijušās partiju apvienības "Saskaņas centrs" pārstāves Alīna Rugine un Jeļena Garbuzova.

Pirms tam, 11.aprīlī, sēde šajā lietā tika atlikta, lai dotu iespēju lietas dalībniekiem iepazīties ar grozījumiem apsūdzībās, ko iesnieguši gan Rugine, gan trešā cietušā - SC Saeimas frakcijas vadītāja vietnieka Valērija Agešina – pārstāvis.

Iepriekšējā tiesas sēdē janvārī tiesa uzklausīja cietušo un sešu liecinieku liecības un tad atlika lietas izskatīšanu, lai uzaicinātu vēl papildu lieciniekus.

Saistībā ar publikācijām Ventspilī savulaik iznākušajā bezmaksas izdevumā "Pričal" Ventspils tiesā iesniegtas divas prasības, kas tiek izskatītas vienā kriminālprocesā.

Pirmā pret Garbuzovu tiesā vērsās Rugine. Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 157.panta 1.daļas par apzināti nepatiesu, otru personu apkaunojošu izdomājumu tīšu izplatīšanu iespiestā vai citādā veidā pavairotā sacerējumā, kā arī mutvārdos, ja tā izdarīta publiski.

Savukārt Garbuzova pret Rugini iesniegusi sūdzību pēc Krimināllikuma 157.panta 2.daļas par neslavas celšanu masu saziņas līdzeklī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: